Spor

TFF'nin yeni başkanı Hacıosmanoğlu'ndan ilk açıklama: Adil ve adaletli bir şekilde futbolu yöneteceğiz

Hacıosmanoğlu, futbola adeleti getireceklerini söyledi

18 Temmuz 2024 20:14

TFF başkanlık seçimlerinde 134 oy alarak yeni federasyon başkanı seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu kürsüye çıkarak ilk açıklamasını yaptı. Hacıosmanoğlu Türk futbolunun kazandığını vurguladı.

Hacıosmanoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

Konuşmasına Türk futbolunun kazandığını vurgulayarak başlayan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Tebrikler geliyor, kazandınız diye, ben kazanmadım Türk futbolu kazandı. Cenab-ı Allah başarılı olmayı nasip etsin. Teşekkür edeceğimiz çok kişi var ama federasyon seçimlerinde algı üretmeye çalışan, kraldan daha çok kralcılar var. Bu kraldan çok kralcılar her zaman Türk futbolunu yönetmeye çalıştılar ama iradesizlikleri, basiretsizlikleri... İyi iş olduğunda kendilerine yazdılar, kötü olduğu zaman da bu ülkeye çığır açan Sayın Cumhurbaşkanımıza yazdırdılar. Biz Türk futbolunu adil, adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Hacıosmanoğlu, "İlk teşekkürümüz Sayın Cumhurbaşkanımıza yapıyorum. Adaylar Cumhurbaşkanı'nın baskısıyla çekiliyor dediler, ben Cumhurbaşkanımızla dost olmanın şerefini, gururunu taşıyorum. Bana söyleyen herkese de şunu söyledim: Sayın Cumhurbaşkanımız bugün iktidar, yarın iktidardan da düşse benim abim olarak her zaman yanında olacağım. Böyle bir konu olmuş olsa beni arardı, 'İbrahim ne yapıyorsun' diye söylerdi. Onun için Cumhurbaşkanımızın hakkını teslim edelim. Onu kullananları, onu zor durumda bırakanları futbolun dışına, Türk futbol ailesiyle beraber attığımız için tüm sağduyulu delegelerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde Türkiye'nin modern statlara kavuştuğunu vurgulayan Hacıosmanoğlu, futbolda barışı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

"Konuşmamda da söyledim. Biz çocukken Avrupa takımlarının tribünlerine, zeminlerine hayran kalıyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımız futbolu seven birisi, futbolda da bu ülkeye çığır açtırdı. Hemen hemen her ilimizde Avrupa'da dahi olmayan statlarımız var" ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, "Elbette futbolun güzelliklerini, kardeşliği, barışı sağlamak için yola çıktık. Yükümüz çok ağır. Ben buradan federasyon kurullarına çağrı yapıyorum. Elbette at sahibine göre kişner. Biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olan seçilen başkan ve yönetimin önünü açmak. Buradan kamuoyu adına talebim yarından tezi yok istifalarını makama sunsunlar" şeklinde konuştu.

Federasyonun mevcut kurullarına da çağrı yapan Hacıosmanoğlu, "At sahibine göre kişner, biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olanı seçilen başkan ve yönetiminin önünü açmak. Yarından tezi yok istifalarını versinler. Çok çalıştık, çok yorulduk ama yorgunluğumuz inşallah Türk futbolunun güzel yarınlara taşınmasına vesile olur" değerlendirmesini yaptı.

A Milli Futbol Takımı'nın başarılı bir jenerasyona sahip olduğunu da aktaran Hacıosmanoğlu, "Çok iyi bir milli takımımız var. Onlara daha çok destek olup imkan sunacağız. Daha büyük başarılar yakalayacağız. Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı" diyerek sözlerini tamamladı.

Denetleme kurulu seçimi

Denetleme kurulu listesi de ayrı oylandı. Yapılan oylama sonucunda Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinin 65 oyla seçildiğini belirtti. Baykan, Büyükekşi'nin listesinin ise 21 oy aldığını aktardı.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun denetleme kurulu listesinde şu isimler yer aldı:

Asil liste:

Abdi Serdar Üstünsalih, Selami Tatkaya, Gökhan Zurnacıoğlu, Ekrem Sarısoy, Nevzat Demiröz

Yedek liste:

Ömer Faruk Kara, Vefa Yunus Taylan, Cihan Eroğlu, Furkan Altaş, Mehmet Karaca.

 

"
"