Spor

TFF başkan adayı Hacıosmanoğlu: Kulüp başkanlarının PFDK'ya sevkini yasaklayacağız

İbrahim Hacıosmanoğlu seçimli kongrede konuştu

18 Temmuz 2024 16:25

TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda konuştu. Hacıosmanoğlu, federasyon içerisindeki adaletsizliklere son vereceğini vurguladı.

"Türk futbolunun barış ve huzura ihtiyacı var"

"Türk futbolunda beyaz bir sayfa açmak istiyoruz. Aday olduğumda Mecnun başkanı aradım. Türk futbolunun barış ve huzura ihtiyacı var. Ufak bir halkayla yola çıktık. Sonrasında bu halka büyüdü. Türk futbolunun sorunlarını biliyoruz. İçinden geliyoruz. Teknik olarak benim anlatmama gerek yok. Bunun çözümünü pratik olarak yürütmemiz gerekiyor."

"İlk işim kulüp başkanlarının PFDK'ya sevk edilmesini yasaklamak olacak"

"Sorunları çözeceğiz ama federasyon olarak biz yaptık olduyla değil. Amatörden başlayarak bizim ve kulüplerin teknik ekiplerle konuşarak ortak noktada buluşacağız ve karar alacağız. Adalet diyoruz futbolda, bütün sorunlarımız adaletsizlikten çıkıyor. Bunu sağlamak çok zor bir şey değil. Her takıma eşit mesafedeyiz. Bunu sağlarken irade ortaya koyamazsanız, güzide Anadolu kulüplerimizi figuran olarak koyarsanız elbette adaletsizlik olur. Güçlünün hakim olduğu değil, haklının hakim olduğu bir ortam yaratırsanız hakem arkadaşlarımızın performansı artacaktır. Başkan olursam ilk işim kulüp başkanlarının PFDK'ya sevk edilmesini yasaklamak olacak. Süper Lig'de geçen sezon yaşanan rezalet, hiçbir zaman yaşanmamıştır."

"İspanya'nın federasyon başkanı yok, şampiyon oldular"

"Milli takımımız çeyrek final oynadı. İnanıyorum ki bu yakalanan jenerasyon çok ses getirecek. Avusturya maçında sonra final oynayacağımıza kesin inanıyordum. Milli takım başarılı oldu. Kulüpler seçimi erken yapalım diyor, siz turnuvadan sonra yapalım diyorsunuz moralleri bozulmasın diye. İspanya'nın federasyon başkanı yok, şampiyon oldular. Sonuçta kazansam da kaybetsem de bu genel kurulda Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum. Heyecan ve alternatifiniz var. Uzun süredir gelen sistemi değiştirecek bir kardeşinizim. Sizin tercihiniz ne olursa saygı duyacağız. Adil ve adaletli bir yönetim istiyorsanız, bunu sağlayacak irade bizde var. Bizimle uzlaşı için bir adım atan kulüplerimize 10 adım atacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Bu genel kurulun Türk futbolunda yeni bir çağ açacağını, sizlerin oylarıyla bu devrim başlayacağına inanıyorum."

"
"