Gündem

Tekirdağ'da şiddet mağduru 2 yaşındaki çocuk, hastanede entübe edildi

S.Y.'nin annesi, çocuğun komşusu tarafından darp edildiğini iddia etti

10 Eylül 2024 15:17

Tekirdağ Malkara'dan gelen haberler, Türkiye'nin Narin Güran cinayeti ile sarsıldığı dönemde bir kez daha derin bir üzüntü yarattı. İddialara göre, 2 yaşındaki S.Y. adlı çocuk, bir hafta içinde iki kez darp izleri ve morluklarla hastaneye getirildi ve son olarak entübe edildi.

İki kez darp edilmiş halde hastaneye getirildi

İlk defa bir hafta önce morluklarla hastaneye kaldırılan S.Y., müdahale sonrası taburcu edildi. Ancak çocuğun durumu bir hemşirenin Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği'ne (UCİM) yaptığı ihbarla ciddiyet kazandı. Darp izleri ve özellikle anal bölgedeki morluklar, dün yeniden hastaneye getirilen S.Y.'nin durumunun ciddiyetini ortaya koydu.

Anne suçlamayı komşuya yöneltti, 5 yaşındaki abla koruma altında

S.Y.'nin annesi, çocuğun komşusu tarafından darp edildiğini iddia etti. Bu iddialar sonrası çocuğun 5 yaşındaki ablası da koruma altına alındı. Olayın tüm yönleriyle değerlendirilmesi ve çocuk istismarı ihtimalleri üzerine derinlemesine bir soruşturma başlatıldı.

"Düşmeyle açıklanamaz" diyen UCİM avukatından açıklama

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, UCİM Türkiye Hukuk Koordinatörü Avukat Pelin Uzun, yaşananları şöyle değerlendirdi: "Çocuk, darp sonucu ve özellikle anal bölgesinde tespit edilen morluklarla birlikte hastaneye getirildi. İlk olayda ihbar yapılmamış olması ve çocuğun durumunun tekrarlanması, bu olayın sadece düşmeyle açıklanamayacağını gösteriyor. Olayın tüm yönleriyle ele alınması ve acilen soruşturulması gerekiyor."

"
"