Dünya

Taylor Swift temalı dans etkinliği sırasında yaşanan bıçaklı saldırının ardından ünlü şarkıcıdan mesaj: Onlar sadece dans kursuna giden küçük çocuklardı

Kral Charles, kendisinin ve Kraliçe'nin "tamamen korkunç olay" nedeniyle "derinden şok" yaşadıklarını belirten bir açıklama yaptı

30 Temmuz 2024 12:54

T24 Dış Haberler

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift, Britanya'daki bir dans okulunda Taylor Swift temalı etkinlik sırasında yaşanan bıçaklı saldırıyla ilgili bir mesaj paylaştı ve "Tamamen şoktayım" dedi. 

Britanya Southport'ta bir dans ve yoga atölyesinde gerçekleştirilen Taylor Swift temalı etkinlik esnasında bıçaklı saldırı yaşandı. Saldırıda 2 çocuk yaşamını yitirdi, 6'sı ağır olmak üzere 9 çocuk da yaralandı. Ayrıca saldırıya engel olmaya çalışan iki yetişkin de ağır yaralandı.

TIKLAYIN | Dans atölyesinde Taylor Swift etkinliği sırasında bıçaklı saldırı; 2 çocuk öldü, 6'sı ağır olmak üzere 9 çocuk yaralandı

Ünlü şarkıcı Taylor Swift de yaşanan saldırıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Swift, mesajında şu ifadeleri kullandı: 

"Dün Southport'ta meydana gelen saldırının dehşeti sürekli üzerimde ve tamamen şoktayım" dedi. Hayatın ve masumiyetin kaybı ve orada bulunan herkesin, ailelerin ve ilk müdahale ekiplerinin yaşadığı korkunç travma. Onlar sadece dans kursuna giden küçük çocuklardı. Bu ailelere taziyelerimi nasıl ileteceğimi bilemiyorum"

Yaralıların tamamı, Liverpool ve Manchester'daki çocuk hastaneleri de dahil olmak üzere çeşitli hastanelerde tedavi ediliyor.

17 yaşında bir erkek çocuk, olayla ilgili olarak cinayet ve cinayete teşebbüs şüphesiyle tutuklandı ve gözaltında tutuluyor. Merseyside Polisi, çocuğun Banks bölgesinden olduğunu ancak Cardiff'te doğduğunu söyledi. Polis, olayın terörle bağlantılı olarak ele alınmadığını teyit etti ancak sebebinin "belirsiz" olduğunu ifade etti. 

Kral Charles, kendisinin ve Kraliçe'nin "tamamen korkunç olay" nedeniyle "derinden şok" yaşadıklarını belirten bir açıklama yaptı.

"
"