Gündem

Tayfun Kahraman’ın gördüğü “kelepçeli işkence” doktor tutanağında: Her iki bilekte sağda belirgin kızarıklık mevcuttur

02 Eylül 2024 12:53

Gezi davası tutuklusu şehir plancısı Dr. Tayfun Kahraman'ın MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne götürülürken, yanındaki kolluk güçleri tarafından 6 buçuk saat boyunca kelepçeli tutularak kötü muamele görmesi doktor tutanağına yansıdı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Polikliniği tutulan tutanakta, “Nörolojik muayenede özellik saptanmamıştır fakat her iki bilekte sağda belirgin kızarıklık mevcuttur” denildi. Meriç Kahraman, "Tayfun Kahraman MS hastasıdır ve hasta hakları, insan hakları ihlal edilmiştir" sözleriyle tepki gösterdi. 

Meriç Kahraman, eşi Tayfun Kahraman’ın hastaneye götürülürken yanındaki kolluk güçleri tarafından 6 buçuk saat boyunca kelepçeli tutulduğunu, kelepçenin kan akışını durduracak kadar sıkı olması konusunda uyarı yapınca da “inadına kelepçesinin daha da sıkarak” eziyete maruz kaldığını duyurmuştu. Meriç Kahraman, eşinin bileklerinde yaralar oluştuğunu söylemişti. Bunun üzerine bugün Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da idari soruşturma başlatılmıştı.

TIKLAYIN - Meriç Kahraman duyurdu: "Eşim Tayfun Kahraman MS hastalığı kontrolüne giderken kelepçeyle 6,5 saat fiziki zarar verildi, tehdit edildi"

Jandarma Genel Komutanlığı yalanlamıştı

Jandarma Genel Komutanlığı ise yaptığı açıklamada, "Muayene ve sevk faaliyeti süresince adı geçen hükümlünün kelepçesinin sıkılması ve tehdit edilmesi gibi bir olay yaşanmadığı gibi şahısla ilgili herhangi bir darp raporu da bulunmamaktadır" demişti. 

TIKLAYIN - Jandarma Genel Komutanlığı'ndan "Tayfun Kahraman" açıklaması

Meriç Kahraman, eşinin kötü muameleye maruz kaldığına ilişkin tutanağı paylaştı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Polikliniği tutulan tutanakta, “Hastanın rutin MS kontrolleri merkezimizde devam etmektedir. Hastanın yapılan 28/8/2024 tarihli muayenesinde odada Jandarma personeli ile beraber yapılmıştır (4 kişi ile beraber). Nörolojik muayenede özellik saptanmamıştır fakat her iki bilekte sağda belirgin kızarıklık mevcuttur” denildi.

“Sekonder travma bu tutanakla yazılı kayıt altına alınmıştır”

Kahraman, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, şunları söyledi:

“Yeni Adli yılın adil olmasını dileriz.

Ekte, eşim Tayfun Kahraman’a yaşatılan insan haklarına aykırı muameleye dair tutanağı tüm kamuoyuna ve yetkili mercilerin bilgisine sunuyorum.

Kolluk kuvvetinden 4 personelin muayenene sırasında odada bulunarak hasta-doktor mahremiyetinin ihlal ettiği, bunun yanında Tayfun’un her iki elinde de kelepçenin aşırı sıkılması sonucu oluşan sekonder travma bu tutanakla yazılı kayıt altına alınmıştır.

Hukuki süreç başladı, takipçisiyiz.

Biz kanundan ve diyalogdan başka hiçbir yol bilmeyiz.

Eşim Tayfun Kahraman evvela masumdur, hakkındaki iddialara dair tek bir somut delil yoktur. Bunun yanında adil yargılanmamıştır, bu anayasal hakkı ihlal edilmiştir. Gerekli hukuki adımlar atılmadığı için hâlen tutukludur. 28 aydır özgürlüğünden, kızımız Vera'dan mahrum bırakılmıştır.

Tayfun'un masumiyeti ise belgelidir, tüm kamuoyu ile masumiyetinin bilgi ve belgeleri paylaşılmıştır.

Tâli olarak; Tayfun Kahraman MS hastasıdır ve hasta hakları, insan hakları ihlal edilmiştir.

Eşim Tayfun Kahraman’ın evimize, kızımız Vera’ya sağ salim kavuşacağı günü sabırla bekliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli, eşit ve özgür yurttaşları olarak tüm yetkililere, siyasilere ve hakimlere sesleniyoruz: Çok gecikmiş olan adaletin bir an önce tecelli etmesini sağlayın, bu zulüm bitsin.”

 

 

"
"