Gündem

Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman: Bir belge, bir açıklama istiyorum

23 Ağustos 2024 12:14

T24 Haber Merkezi

Gezi davası tutuklusu şehir plancısı Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, iktidara, siyasetçilere ve Anayasa Mahkemesi'ne seslenerek, "Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bizim vatandaşlık haklarımız neden her gün çiğneniyor? Bu zulmü neden yaşıyoruz? Bir belge, bir açıklama istiyorum" dedi. 

Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tayfun aleyhine tek bir delil olmamasına rağmen ailemiz 2,5 yılı aşkın zamandır paramparça. Tayfun'un Gezi’de hükümet ile diyalog kurmaya çalıştığını iktidar da biliyor, mahkemeler de, Adalet Bakanlığı da. Tüm Türkiye biliyor" ifadelerini kullandı.
 
Kızları Vera'nın, Eylül ayında okulu başlayınca haftada değil, ayda bir saat babasını görebileceğini belirten Kahraman, "Günahı kimin boynuna? Vera neden babasından mahrum? Bir belge, bir açıklama istiyorum" dedi. 
 
Meriç Demir Kahraman, X hesabındaki paylaşımında şunları kaydetti:
 

"23 Ağustos 2024, Silivri, 83. kapalı görüşüne Vera ile gidemedik!

Tayfun aleyhine tek bir delil olmamasına rağmen ailemiz 2,5 yılı aşkın zamandır paramparça! Tayfun'un Gezi’de hükümet ile diyalog kurmaya çalıştığını iktidar da biliyor, mahkemeler de, Adalet Bakanlığı da! Tüm Türkiye biliyor!

Ben diyorum ki; Tayfun neden bunca zamandır bir hücrede kapalı, biz neden bunca zamandır bu zulmü çekiyoruz, benim kızım neden Silivri yollarında babasını arıyor! Bir belge, bir açıklama istiyorum!

Vera Eylül ayında okulu başlayınca haftada değil, ayda bir saat görebilecek babasını! Günahı kimin boynuna?

Vera neden babasından mahrum?

Bir belge, bir açıklama istiyorum!

Ben neden eşimden ayrı, yalnız başıma kızımızı büyütmek zorundayım?

Bir belge, bir açıklama istiyorum!

Hukuki olduğu söylenen metinlerde Tayfun’un hükümeti cebir ve şiddetle devirmeye çalıştığına dair tek bir somut delil yok. Tayfun’un suçu ne, benim suçum ne, Vera’nın suçu ne?

İktidar sahiplerine, tüm yetkililere, tüm siyasilere, tüm hakimlere, Anayasa Mahkemesi’ne sesleniyorum! Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bizim vatandaşlık haklarımız neden her gün çiğneniyor? Bu zulmü neden yaşıyoruz?

Bir belge, bir açıklama istiyorum!"

 
"
"