Dünya

Tarikat üyesi anne, iki yaşındaki kızını öldürmekten hapse atıldı

21 Ağustos 2024 12:26

T24 Dış Haberler

Ev işlerini düzgün yapmadığı gerekçesiyle iki yaşındaki kızını öldüresiye döven bir tarikat üyesi anne, dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tillie Craig, Avustralya'daki bir tarikatta, annesi tarafından öldürüldüğünde iki yaşındaydı. Küçük kızın başına gelenlerle ilgili gerçekler 30 yılı aşkın bir süre boyunca bir sır olarak kalmıştı.

Tillie, 1987 yılında Ministry of God çiftliğinde ortadan kaybolmuş ve biyolojik babası tarafından senelerce aranmıştı. Annesinin bağlı olduğu tarikat komününde yaşayan Tillie, yaşı gözetilmeksizin temizlik yaptırılmış, temizlemeyi beceremediği anlaşılınca da annesi tarafından plastik bir boruyla dövülmüştü. 

Nefes alamayan kızın bedeni meditasyon odasına taşınmış, meditasyonlar ile hayata döndürülmeyince de, cesedi 44 galonluk bir varilin içine odun, eski giysiler ve motor yağı koyarak yakılmıştı.

62 yaşındaki anne Ellen Rachel Craig, 2022 yılında, polise yapılan bir ihbarın ardından kızını öldürmekle suçlandı, daha sonra da suçunu kabul etti.

Craig'i mahkum eden Yargıç Natalie Adams, Craig'in Tillie'ye ciddi bir zarar verme niyetinde olmadığını ancak ölümünü bir trajedi olarak adlandırmanın “büyük bir yetersizlik” olacağını söyledi. 

Adams, NSW Yüksek Mahkemesi'ne “Görevi onu korumak olan birinin ellerinde öldü" dedi.

Mahkemede okunan ve üzerinde mutabık kalınan gerçeklere göre, komündeki çocuklar yaşlarına bakılmaksızın ev işleri yapmak zorundaydı ve genellikle siyah bir boru parçasıyla disipline ediliyorlardı.

Craig 2022 yılında Yeni Zelanda'dan iade edilmişti ve Tillie'yi öldürmekle suçlanarak yargılanacaktı. Ancak 62 yaşındaki Craig'in bu yılın başlarında kasıtsız adam öldürme suçunu kabul etmesi üzerine 21 Ağustos 2024'te Yargıç Natalie Adams tarafından mahkum edilecek.

 

"
"