Eğitim

Tarihi lise hakkında alınan yıkım kararı velileri ve mezunları harekete geçirdi: Eğitim yılının başında alınan bu karar herkesi mağdur ediyor!

"İkili eğitim ve kalabalık sınıfların eğitimi olumsuz etkilediği bir dönemde, yıkım kararıyla öğrenciler ne olacak?"

03 Ekim 2024 07:21

T24 Haber Merkezi

Manisa, Turgutlu'da yer alan ve 78 yıllık geçmişe sahip Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yıkım kararı alınması, eğitim yılının başında öğrencileri ve eğitim sürecini olumsuz etkileyebilir. Okul, 1946'dan bu yana eğitim veren ve binlerce mezun vermiş bir kurum olarak biliniyor.

Depreme dayanıklılık sorunları nedeniyle yıkımı planlanan okul hakkında, daha önce güçlendirme yapılacağı duyurulmuştu. Ancak, veliler ve mezunlar bu karara tepki gösterdi. Veliler, "Önceden depreme dayanıksız olduğu için güçlendirileceği belirtilen okulumuz, şimdi yıkılacak. Yıkıma sebep ne, yerine yenisi yapılacak mı?" açıklamasında bulundu. İki okul için çıkan güçlendirme raporuna rağmen aniden verilen yıkım kararına ortak tepki gösterildi.

BirGün'ün aktardığına göre, bazı mezunlar, yıkım kararının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken, "Bu okul, Turgutlu’nun sanayisine nitelikli eleman yetiştiriyor. İkili eğitim ve kalabalık sınıfların eğitimi olumsuz etkilediği bir dönemde, yıkım kararıyla öğrenciler ne olacak?" şeklinde endişelerini dile getirdi.

Turgutlu Otizm Derneği Başkanı Şenay Çalışgan ise, "İstanbul'da Kabataş ve Galatasaray Liseleri nasıl güçlendiriliyorsa, burası da güçlendirilmeli. Eğitim yılının başında böyle bir kararın alınması aileleri ve öğrencileri mağdur ediyor. MEB'den bilgi bekliyoruz," diyor.

Yıkım kararı, eğitim-öğretim yılının başlangıcında büyük bir belirsizlik yarattı ve veliler ile mezunlar bu durumdan kaynaklanan mağduriyetin giderilmesini talep etti.


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

"
"