Gündem

Tapu dairesinde dublörlü satış oyunu!

15 Eylül 2024 10:15

İzmir’de yaşanan bir olay eni bir dolandırıcılık örneği ortaya çıkardı. Dolandırıcılar, tespit ettikleri bir arsa için önce dublör kullanarak sahte kimlik çıkardılar, ardından burayı ilana koyup uygun fiyata satışa sundular.

İzmirli iş insanı A.D.’ye ait İstanbul Başakşehir Güvercintepe’deki 1.5 milyon liralık arsa, dolandırıcılar tarafından hedef alındı. Dolandırıcılar, A.D.’nin adına sahte kimlikler düzenleyip arsayı satılık ilanıyla sundular. İş insanı B.A. arsayı satın almak istediğinde, dolandırıcılar ona Zekeriyaköy’de oturan M.B. adını verdiler. Bir dublör, M.B. adına yeni bir banka hesabı açtı.

10 Eylül’de Başakşehir’deki tapu dairesinde yapılan satış işlemleri sırasında tapu memuru imzalardan şüphelendi ve durumu polise bildirdi. Polis, arsanın gerçek sahibi A.D. ve bankadaki hesap sahibi M.B.’ye ulaştı, ancak M.B. durumu başlangıçta kabul etmedi. Polis, M.B.’yi evinde resmi kıyafetlerle ziyaret ederek ikna etti. Hesap kapatıldı ve B.A.’nın 1.5 milyon lirası geri alındı.

Muharrem Ç. (50) ve Ali G. (41) yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.


 

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor

 

"
"