Dünya

Suçlulara estetik operasyonlar yaparak yüzlerini değiştiren gizli hastanelere baskın yapıldı

09 Temmuz 2024 13:31

T24 Dış Haberler

Yetkililer, Filipinler'deki gizli hastanelerin, suçluların tutuklanmaktan kurtulmaları için estetik cerrahi hizmeti sunduğunu açıkladı. 

Bir polis sözcüsü BBC'ye yaptığı açıklamada, Manila'nın güney banliyölerinde düzenlenen ilk yasadışı hastane baskınının ardından, iki yasadışı hastanenin daha kapatıldığını söyledi. 

Pasay şehrindeki bir hastanede saç ekim aletleri, diş implantları ve cilt beyazlatma amaçlı serumlar ele geçirildi.

Başkanlık Organize Suçlarla Mücadele Komisyonu (PAOCC) sözcüsü Winston John Casio, "Bunlardan tamamen yeni bir insan yaratabilirsiniz" dedi.

Yetkililer, gözetim altındaki iki kaçak hastanenin Pasay'daki hastaneden 4 kat daha büyük olduğunu ifade etti. 

Casio, hastane müşterilerinin arasında Filipinler'de yasadışı olarak çalışan çevrimiçi kumarhane çalışanlarının da bulunduğunu söyledi.

Pasay baskınında ikisi Vietnamlı, biri Çinli olmak üzere 3 doktor, bir Çinli eczacı ve bir Vietnamlı hemşire tutuklandı; bunların hiçbirinin Filipinler'de çalışma ruhsatının olmadığı belirlendi. 

Yetkililer ayrıca, yaklaşık 400 metrekare büyüklüğündeki tesiste, plastik cerrahinin yanı sıra çeşitli tıbbi tedavilerin de sunulduğunu öne sürerek, bir hemodiyaliz makinesinin de bulunduğunu belirtti.

Casio, "Dışarıdan bakıldığında normal klinikler gibi görünüyorlar, ancak içeri girdiğinizde sahip oldukları teknoloji karşısında şoke oluyorsunuz" dedi. 

Aralık 2022'de göçmenlik görevlileri, kimliğini gizlemek için estetik ameliyat geçirdiği iddia edilen şüpheli bir Çin mafyası üyesini tutukladı. Casio, bu tür vakaların yeraltı hastaneleriyle bağlantılı olabileceğini ifade etti. 

 

"
"