Gündem

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek: İmamoğlu'nun önü kesilebilir mi?

14 Eylül 2024 07:22

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, erken seçim olmadığı taktirde 2028 yılında Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanının kim olacağı sorusunun gündem maddesi olacağını belirterek, "Bir grup, tereddütsüz Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı yolunda emin adımlarla ilerlediğini söylüyor. Başka bir grup iktidarın siyaset yasağı getirerek İmamoğlu’nun elini kolunu bağlayacağını ve İmamoğlu’nun aday olamayacağını savunuyor" diye yazdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki davaya dikkat çeken Zeyrek, "Yargıtay üyeleri ihsası rey olmasın diye bu konuda görüşlerini açıklamıyor. Ancak sohbetlerdeki genel görüş, Süleyman Soylu için söylenmiş bir sözün YSK üyelerine genelleyerek verilmesinden dolayı kararın çok zorlama olduğu yönünde... Yani adil bir yargılama yapılırsa o ceza İstinaf Mahkemesi’nde onaylansa dahi Yargıtay’dan döner.

İktidara yakın isimler, böyle bir kararın İmamoğlu’nu siyaseten büyüteceği düşüncesiyle kararın bozulmasından yana tavır alabilir" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

"
"