Gündem

Soylu krizinin arkasından soruşturma çıktı: Usulsüz takip iddiası

Eski bakan Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması başvurusunun arkasında kendisine yakın polisler hakkında başlatılan bir soruşturma olduğu iddia edildi

18 Ağustos 2024 08:37

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun araçlarını iade edip dokunulmazlığının kaldırılması başvurusu yapmasının arkasında, iddiaya göre kendisine yakın polisler hakkında başlatılan bir soruşturma var.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önce kendisine tahsis edilen üç makam aracını İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir binanın önüne bıraktırdı. Bakanlıkta kriz yaratan bu hareketin ardından da "İtibarsızlaştırma kampanyasıyla karşı karşıya kaldık" açıklaması yaparak, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne dilekçe verdi. Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, güvenlik bürokrasisi ve siyaset kulislerinde, Soylu'nun bu adımları atmasının sebeplerinden biri olarak, geçen mayıs ayında başlatılan bir soruşturmanın olduğu ileri sürülüyor. Bu soruşturmanın ise, Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu ilk dönemde, İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yapan Mustafa Çalışkan'ın ve ailesinin usulsüz izletildiği ve dinletildiği gerekçesiyle başlatıldığı iddia ediliyor.

Soruşturmacı tanıdık bir isim

İstanbul'da görev yaparken Soylu'yla yıldızı barışmayan Çalışkan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in video yayınladığı dönemde verdiği bir demeçte, "Soylu'nun açıklamalarından toplum rahatsız" demişti. Çalışkan, halen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. Çalışkan'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra Soylu'ya yakın bazı polisler tarafından takip edildiği ileri sürülüyor. Bu iddiayla ilgili olarak Soylu'ya yakın polisler hakkında başlatılan soruşturmayı ise M.Ç. adlı 1. sınıf emniyet müdürü yürütüyordu.

 

 

"
"