Gündem

Soma'dan Ankara'ya yürüyen Fernas Madencilik işçilerinden yalın ayak protesto

01 Ekim 2024 17:43

T24 Ankara

Fernas Madencilik işçileri, Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara’ya başlattıkları yürüyüşe iş güvenliği ve düşük ücretleri protesto etmek amacıyla yalın ayak devam ediyor.

Fernas Madencilik işçilerinin Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara’ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor. Ankara'nın Polatlı ilçesine doğru yürüyen işçiler, "Maden işçisi yalın ayak yürüyor", "Ankara Ankara patronları saklama", "Birleşe birleşe kazanacacağız" sloganları eşliğinde Ankara'nın Polatlı ilçesine doğru yalın ayak yürüyor.

ANKA'da yer alan habere göre yürüyüşte işçilerin yanında olan CHP Afyon İl Başkanı Faruk Duha Erhan, "Madencilerimizi Afyonkarahisar'dan uğurlamıştık şimdi ise Sivrihisar'da kendileri ile beraberiz. Fernas maden işçileri adım adım sonra doğru yaklaşıyorlar, Ankara'ya yaklaşıyorlar. Bir muhatap bulmak istiyorlar. Mutlaka bulacakların inanıyorum. Yarın sabah Ankara'da olacaklar. Bu yolun bu zorlu yolculuğun sonunda, haklarını elde edecekler" dedi.

Adalet yürüyüşü başlatan Fernas işçileri Madenci Şehitliği’ni ziyaret etti: Ölmemek için mücadele etmeye çalışıyoruz!

Maden işçileri yalınayak Meclise doğru yürüyorlar

Anayasanın 51. maddesinin madencileri korumadığı için işçilerin yasal hakkı olan çalışmaktan kaçınma hakkını kullanarak bu eylemi gerçekleştirdiğini ifade eden Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, şunları söyledi:

"İçeride ölüm riski var. Üç defa bu ocak boşaltıldı. İşten atıldılar. İlk önce 6 kişi atıldı. Sonra 8 kişi atıldı. Bugün diğer arkadaşlara işten çıkış kağıtları geliyor. Bunun karşısında çıplak hakikati dile getirmek üzere kışın bu soğuğunda yalın ayak yürüyerek, halka durumun çıkışsızlığını, çaresizliğini mücadele dışında bir yolunun olmadığını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yalın ayak yürüyerek göstermek istiyor maden işçileri. Madencinin bu sesinin, duyulması bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğine dair bir şey. 'Biz ölüyoruz. Yaşamak istiyoruz. Bu yüzden böyle yürüyoruz. Bu yüzden böyle yürüyoruz' diyor maden işçileri." (ANKA)

Sanatçılardan Fernas işçilerine destek: İşçilere reva görülen şiddeti, bu ülkenin yurttaşları-yazarları olarak utanç ve endişe içinde izliyoruz

 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

"
"