Politika

Sokak hayvanları komisyonunda Tunahan’ın babasına “Çık dışarı” dediği iddialarına CHP’li Karadeniz’den açıklama

20 Temmuz 2024 00:09

Kamuoyunda sokak hayvanlarına "ötanazi" yapılmasına yol açacak kanun olarak bilinen “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşmeleri sırasında sokak hayvanları tarafından yaralanan Tunahan Yılmaz’ın babası Halil Yılmaz'a “Çık dışarı” diye bağırdığı iddia edilen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz açıklama yaptı. Karadeniz, "Halil Bey’e 'çıkın oradan siz kimsiniz' dediğim söylendi, kesinlikle böyle bir şey yok” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in, kamuoyunda sokak hayvanlarına "ötanazi" yapılmasına yol açacak kanun olarak bilinen 38 maddelik “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşmeleri sırasında sokak hayvanları tarafından yaralanan Tunahan Yılmaz’ın babası Halil Yılmaz'a “Çık dışarı” diye bağırdığı iddia edildi. Karadeniz, bu iddialara yanıt verdi.

Kesinlikle böyle bir şey yok

Komisyon salonunda “yoğun bir baskı” olduğunu ve o sırada da içeri alınan insanlar olduğunu belirten Karadeniz, konuşma sırası kendisine geldiğinde “’Eğer bu yasaya imza verirseniz, çocuklarınız var ise o çocuklarınız sizi iki gün sonra yargılayabilir. Onun için çocuklarınıza bir sorun” dediğini belirtti.

Karadeniz, sonraki süreci şöyle anlattı: “O ara bir ses geldi. Ben ilk başta fark edemedim. Acılı ailemiz Batuhan’ın babası Halil Bey oradaymış. O tabi bir serzenişte bulundu. O serzenişte bulunduğu an ben tamamen konuşmamı bitirdim ve komisyon başkanı da beş dakikalık ara verdi. Ondan sonra ne olduysa iş bizim üstümüze yüklendi. Benim komisyon odasında Halil Bey’e 'çıkın oradan siz kimsiniz' gibi kelimeler ettiğim söylendi ama kesinlikle böyle bir şey yok. Bu konuyla ilgili sosyal medya ve bazı basın camiaları tarafından yüklenilmesinin doğru olduğunu bulmuyorum. Hatta kınıyorum.” 

Nasıl siyaset yapmışlar yıllarca

Yapılan haberlerin “yalan” olduğunu söyleyen Karadeniz, “Bunu yapan arkadaşlara da sesleniyorum. Lütfen, haber yaparken kayıtlara bakın, videolara bakın ve doğru haber yapın. Bizi de burada linç ederken, araya atarken tweet atan eski siyasetçilerimiz de var. Onlara da yazık. Nasıl siyaset yapmışlar yıllarca? Aslı, astarı olmayan haberlerle Türkiye’yi yönetmeye kalkmanın faturasını işte şimdi görüyoruz" dedi. (ANKA)

 

 

 

"
"