Gündem

Sinpaş’ın Kızılbük’teki devremülk inşaatına açılan davada bilirkişi raporu çıktı; 16 adet ruhsat ve imar durum belgeleri mevzuata aykırı!

28 Temmuz 2024 10:02

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin, Marmaris Milli Parkı içerisinde yer alan Kızılbük Koyu’ndaki devremülk inşaatına dair Marmaris Belediyesi’nin verdiği ruhsatların iptali için açılan davada bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda, söz konusu projenin istinat duvarı dışındaki 16 adet ruhsat ve imar durum belgesinin mevzuata aykırı olduğu belirtildi.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre, raporda, 2005 yılı uygulama imar planında, kıyı kenar çizgisinden itibaren Kıyı Kanunu’na göre gösterilmesi gerekirken sahil şeridi hususuna ilişkin herhangi bir düzenlemenin yer almadığı tespiti yapıldı.

Ayrıca raporda, imar planında turizm ve konut şeklinde ayrı kullanımlar yer almasına karşın tek bir kullanım varmış gibi gösterildiği belirtildi.

Raporda ayrıca mimari açından yapılan incelemeler neticesinde imar planı ile imar durum belgesinde aykırılıkların tespit edildiği bilgisi yer aldı. Buna göre birinci etap projesinin imar planı ve imar durum belgesinde aykırı hususlar tespit edildiği, yapının ikinci bodrum kat içerdiği ifade edildi. Dava konusu parsele ilişkin 2. etap projesinin imar planı ve imar durumunda da ikinci ve üçüncü bodrum kat içermesinin mevzuata aykırı olduğu ifade edildi.

Marmaris Kent Konseyi’nin açıklamasında, 15 dönüm milli park alanının derhal boşaltılmasının sağlanması ve şirket hakkında gerekli yaptırımların uygulanması gerektiği ifade edildi.

 

"
"