Gündem

Sinan Ateş'i öldüren tetikçinin, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın aracına bindiği görüntü ortaya çıktı

09 Temmuz 2024 20:17

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldüren tetikçi Eray Özyağcı'nın 47 dakika beklediği ve daha sonra Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın aracına bindiği görüntüler ortaya çıktı.  Tolgahan Demirbaş ve eski Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı yöneticisi Emre Yüksel, davanın 1 Temmuz'da görülen duruşmasında tetikçiyi kaçırmadıklarını öne sürmüştü.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberiyle, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara Çukurambar'da 30 Aralık 2022'de tetikçi Eray Özyağcı tarafından öldürülmesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülere göre, Eray Özyağcı, Vedat Balkaya tarafından motosikletle Keçiören'de kaldığı evden Çukurambar'a getiriliyor.

Bu sırada Sinan Ateş, Cuma namazı için Çukurambar'daki ofisinden çıkıyor. Tetikçi Özyağcı, iki arkadaşıyla yürüyen Sinan Ateş'i takip ediyor. Özyağcı, bir süre yürüdükten sonra kaldırımda duruyor.

Kameralara göre, Özyağcı tm 47 dakika Ateş'in dönmesini bekliyor. Saat 13.34'te ise tetikçinin Sinan Ateş'e silahlı saldırı düzenlediği ve Ateş'in iki arkadaşıyla çatıştığı görülüyor.

Özyağcı, cinayeti işledikten sonra motosikletle bekleyen Balkaya tarafından olay yerinden kaçırılıyor. Balkaya, Özyağcı'yı Gölbaşı'na götürüyor.

Özyağcı'nın Ankara Gölbaşı'nda Tolgahan Demirbaş'ın aracına bindiği görülüyor. Bu araç da tetikçiyi geçici olarak bir çiftliğe bırakıyor.

Alican Uludağ, "Tetikçinin beyaz renkli Citroën marka araca binmesi üzerine önceki PTS kayıtlarına bakılıyor. Ve o zaman diliminde Tolgahan Demirbaş'ın aracından başka benzer model ve renk aracın o yoldan geçmediği tespit ediliyor" dedi. 

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI- Sinan Ateş cinayetinden taşan skandallar: Utanmayanların öpücüğü

 

Demirbaş'ın reddettiği bilgi, T24'ün duyurduğu bilirkişi rapora girmişti

Soruşturma kapsamında tutuklanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın telefonundan kurtarılan yazışmalar, cinayetin aylar önce planlandığını gösterdi. T24’ün kamuoyuna duyurduğu Demirbaş’ın yazışmalarına ilişkin bilirkişi raporu, Sinan Ateş’in, Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatıyla cinayetten dokuz ay önce takip edilmeye başlandığını ortaya koydu. Bilrikişi raporuna göre, Demirbaş, Ankara Emniyeti Cinayet Büro'da görevli olan ve bir dönem Ateş dosyasına da bakan komiser Mustafa Ensar Aykal'dan Ateş'in adresini, eski MİT görevlisi Çağlar Zorlu'dan da konumunu istedi. Bu yazışmalara, Demirbaş’ın komiser Aykal’dan, “Genel Başkan istedi de” diyerek, Ateş’in adresini istediği ve “Aynen reis, onun ipini çekmişler” yanıtını verdiği görüldü.

Raporda, Demirbaş ve Emre Yüksel’in 06 AT 5021 plakalı ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a tahsisli olduğu öğrenilen Audi marka çakarlı bir araçla tetikçiyi Bolu’ya götürdüğü kayıtlara girmişti.

Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel, davanın 1 Temmuz'da görülen duruşmasında tetikçiyi kaçırmadıklarını öne sürmüştü.

 

Sinan Ateş davasında neler oldu?

Duruşmanın ilk iki gününde 21 tutuklu sanık savunma yaptı. Üçüncü gün ise davanın son tutuklu sanığı ile sanık avukatları dinlendi.

Ayşe Ateş, iki MHP'linin ismini verdi

Müşteki ve müşteki avukatlarının dinlendiği dünkü celseye Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in sözleri damga vurdu. Müşteki sıfatıyla duruşmanın dördüncü gününde ilk kez konuşan Ayşe Ateş, "Sinan, bu tehditler başladığında bana ‘Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih YalçınAhmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz’a talimat vermiş ve beni öldürmek için kapı kapı gezip kiralık katil arıyorlarmış" dedi. 

TIKLAYIN - Sinan Ateş davasında dördüncü gün | Ayşe Ateş, 2 MHP'linin ismini verdi; suç duyurusunda bulunan polis müdürünün tanık olması istendi

Kerem Gökay Öner'den savcılığa suç duyurusu

Ateş davasının duruşması devam ederken, bir başka gelişme yaşandı.

O dönem Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı olarak Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında görev yapan Kerem Gökay Öner, avukatı Suna Öztaşdönderen aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 3 Temmuz'da sunduğu suç duyurusu dilekçesinde Tolgahan Demirbaş'ın sokakta yakalandığı belirtilen polis tutanağının "sahte" olduğunu ve bu tutanağın Demirbaş'ı gözaltına almayan polisler tarafından hazırlanarak imzalandığı iddia edildi. 

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınıp serbest bırakılan polis müdürü, Sinan Ateş davasında suç duyurusunda bulundu

Ateş ailesinin avukatlarından Süleyman Kavak"Tolgahan Demirbaş'ı, Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına aldık. Demirbaş’ın sokakta gözaltına alındığını anlatan yakalama tutanağı sahte" diyerek suç duyurusunda bulunan eski polis müdürünün dosyada tanık olmasını talep etti.

Bugün (05.07.2024) tarihinde görülen davanın 5. duruşmasında ise ara karar verildi. Mahkeme, Mahkeme, Zekeriya AsarkayaHakan SaraçAytaç AtaçCaner GünayUmut ErsoyAlper AtayMehmet YüceErdem KaradenizOsman Bayraktar ve Ufuk Köktürk'ün tutuklulukta geçirdikleri süre değerlendirilerek yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirlerinin uygulanması suretiyle tahliyelerine karar verdi. 

Ateş ailesi avukatlarının, Sanık Tolgahan Demirbaş'ın MHP milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde yakalanıp yakalanmadığının tespiti için eski Organize Suçlarla Şube Müdürü Kerem Gökay Öner'in tanık olarak dinlenilmesi talebi ise reddedildi.

Mahkeme, Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere duruşmayı 19 Temmuz'a erteledi.

TIKLAYIN - Sinan Ateş davasında üçüncü gün: Sanık avukatları "öldürme değil yaralama" tezi üzerinden savunma yaptı

TIKLAYIN - Sinan Ateş davasında ikinci gün | Sanıklar eski polis amiri ile yüzleşti, mahkemeden Ateş'in avukatını çıkarmayan polisler hakkında suç duyurusu

TIKLAYIN - Sinan Ateş davasında ilk gün: Kritik sanıklar ifadelerini ve bilirkişi raporundaki kayıtları reddetti, Doğukan Çep “Baş aktörüm, azmettiriciyim” dedi

 

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Sinan Ateş'in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için tıklayın.

 

"
"