Gündem

Siirt'te işitme engelli hastanın, Türkçe bilmediği için tedavi edilmemesi TBMM gündeminde!

20 Eylül 2024 16:04

T24 Haber Merkezi

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu soru önergesi ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan dil engeli sorununa ilişkin yazılı bir açıklama talep etti. Tanrıkulu, Siirt'teki hastanede Türkçe bilmeyen Fatma Sümeli'nin işitme testinden mahrum bırakılmasının medyaya yansımasının ardından konunun detaylarını sorguladı.

TIKLAYIN - Siirt'te işitme engelli hasta, Türkçe bilmediği için tedavi edilmedi

Önergede, Siirt Hastanesi'nde yaşanan olayla ilgili olarak başlatılan inceleme veya soruşturmanın güncel durumunu, mağduriyete sebep olan kişi veya kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını ve hastanede benzer şikayetlerin olup olmadığını sordu. Ayrıca, anayasal haklarını kullanmak isteyen bireyleri haklarından mahrum bırakanlar hakkında caydırıcı cezaların uygulanıp uygulanmayacağını da gündeme getirdi.

Milletvekili Tanrıkulu, Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışan personelin dil becerileri ve kamu hizmetlerinden faydalanabilmek için farklı dilleri bilen personel alımı yapılıp yapılmadığı konusunda da bilgi istedi.

"
"