Gündem

Sezgin Tanrıkulu'ndan Narin cinayeti ile ilgili açıklama: Faillerin en ağır biçimde cezalandırılması için üzerimize düşen ne varsa yapacağız

08 Eylül 2024 17:02

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 8 yaşındaki Narin Güran'ın bu sabah cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili “Bütün toplumun bir vicdan ortaklığıyla takip ettiği bir cinayet bu. Sadece Diyarbakır değil ama tüm toplum, tüm Türkiye, vicdan sahibi herkes ortaklaştı bu kayıp vakasıyla ilgili olarak. Dolayısıyla bizler Diyarbakır Barosu, Diyarbakır’daki sivil toplum kurumları ve Türkiye’de insan haklarından yana olan herkes, bu caniliğe karşı ortak bir tutum aldı zaten. Bu tutumu biz yargılama sırasında da alacağız. Dolayısıyla faillerin cezasız kalmaması ve en ağır biçimde cezalandırılmaları için üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedinin bu sabah dere kenarında, üzeri taşlarla ve ağaç dallarıyla gizlenmiş olarak bulunmasının ardından ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, şunları söyledi:

“Son derece üzgünüm. Hepimizin başı sağ olsun. Sonuçta bu cinayet, sekiz yaşındaki kızımızın şahsında hepimize karşı işlenmiş bir cinayet aynı zamanda, bu topluma karşı işlenmiş bir suç. Cansız bedenine ulaşıldı, şu anda otopsi yapılıyor. Otopsiyle ölüm nedeni ve ölüm zamanına ilişkin de bilgilere ulaşacağız. Savcılığın gizlilik kararı var. Bir şüpheli var, amcası ve köyün muhtarı, şu anda tutuklu. DNA eşleşmesi sonucu tutuklanmıştı. Ama mutlaka başka şüpheliler de vardır. Cesedin bulunma şekli, özellikle doğal bir örtü içerisinde bir görünüm verilerek saklanmış olması, çok da profesyonelce bir saklama işleminin yapıldığını gösteriyor aynı zamanda. Ben Diyarbakır Barosu’nun önceki başkanı olarak, şimdi de Diyarbakır Milletvekili olarak, bir hukukçu olarak son derece üzgünüm. Etkin bir biçimde soruşturulması, suçluların açığa çıkması ve en ağır biçimde cezalandırılmaları amacıyla takipçisi olacağız. Hepimizin başı sağ olsun.

Bütün toplumun bir vicdan ortaklığıyla takip ettiği bir cinayet bu, bir kayıp olayı. Sadece Diyarbakır değil ama tüm toplum, tüm Türkiye, vicdan sahibi herkes ortaklaştı bu kayıp vakasıyla ilgili olarak. Dolayısıyla bizler; Diyarbakır Barosu, Diyarbakır’daki sivil toplum kurumları ve Türkiye’de insan haklarından yana olan herkes, bu caniliğe karşı ortak bir tutum aldı zaten. Bu tutumu biz yargılama sırasında da alacağız. Dolayısıyla faillerin cezasız kalmaması ve en ağır biçimde cezalandırılmaları için üzerimize düşen ne varsa yapacağız.” 

 

"
"