Gündem

Sezgin Tanrıkulu, Edirne F Tipi Cezaevi'nde Demirtaş ve Mızraklı'yı ziyaret etti: Sağlık durumları iyi, moralleri yüksek!

"Demirtaş, bir gün Türkiye'nin Kürt meselesinin cezaevleri ve duruşma salonlarından bağımsız şekilde ele alınacağı günlerin geleceğine inanıyor"

15 Ekim 2024 11:39

T24 Haber Merkezi

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etti.

Ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, Demirtaş ve Mızraklı'nın sağlık durumlarının iyi morallerinin yüksek olduğunu belirtti.

Haksız yargılamayla verilen mahkûmiyet kararı

T24'e de açıklamada bulunan Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş'ın, Türkiye'nin Kürt meselesiyle ilgili siyasi durumların odağında yıllardır tutuklu olarak bulunduğunu söyledi ve "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Büyük Daire, delillerin yetersiz olduğunu belirterek tutukluluğunun haksız olduğuna dair defalarca görüş belirtti ve kararlar verdi, ancak bu kararlar uygulanmadı ve Demirtaş cezaevinde tutulmaya devam etti.

Haksız bir yargılamayla mahkûm edilen Demirtaş'ın dosyası şu anda istinaf aşamasında bulunuyor. Siyasi gelişmeleri yakından izleyen Demirtaş, bir gün Türkiye'nin Kürt meselesinin cezaevleri ve duruşma salonlarından bağımsız şekilde ele alınacağı günlerin geleceğine inanıyor" ifadelerini kullandı.

Günün öne çıkan haberleri...

TIKLAYIN | Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen dolandırıldı: 450 bin lirasını kaptırdı

TIKLAYIN | Daron Acemoğlu'nun T24 konuşmaları: Yapay zekâdan hukuk devletine, ekonomi politikalarından siyasete, ne düşünüyor, hangi önerilerde bulunuyor?

TIKLAYIN | Evcil hamsterı tarafından saldırıya uğrayan kadın hayatını kaybetti

TIKLAYIN | Kulis: AKP'nin yumrukçu vekili Alpay Özalan, Bakan oluyor

TIKLAYIN | Narin Güran cinayeti soruşturmasındaki detaylar ortaya çıkıyor: Ölüm saatinde evdeki 4 kişi kimdi?

TIKLAYIN | Esra Erol’a ölüm tehdidi: Surlardan aşağı atılırsın!

TIKLAYIN | Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak: Zam geliyor, kritik tarihe dikkat!

 

 

 

"
"