Politika

Sezgin Tanrıkulu: Dokunulmazlıklar konusunda Kemal Bey'e resmen yalvardık!

"Kemal Bey, daha sonra bu konuda pişmanlık ifadesi kullandı"

02 Ekim 2024 12:14

T24 Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan baskılara dikkat çekti. Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde yaşanan baskıları ve sonuçlarını eleştirdi.

Tanrıkulu, "O dönem Genel Başkanımıza 'yapmayın' diye yalvardık. Ancak, bir kısım milletvekili referandum tehdidi ile baskı kurdu. 'Biz oy vermezsek referanduma gidecek ve kabul görecek, Türkiye ayrışacak' diyerek, bu sorumluluğu bizim üzerimize yüklediler," dedi. CHP'li vekil, daha adil bir karar için referanduma gidilmesini önerdiklerini ancak yargı düzeninin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından manipüle edildiğini ifade etti.

Tanrıkulu, "Kemal Bey, daha sonra bu konuda pişmanlık ifadesi kullandı. Evet, milletvekillerinin dokunulmazlığının sadece Parlamentoyla sınırlı olması gerektiğini söyledi. Ancak, mevcut yargı düzeninde nasıl kendimizi bu düzenin insafına bırakabiliriz?" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Enis Berberoğlu'nun yaşadığı mağduriyetlere ve kendisinin yargılandığı davalarda yaşanan baskılara dikkat çeken Tanrıkulu, özellikle Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve DEM Partili diğer milletvekillerinin hala hapiste olduğunu belirtti. Tanrıkulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından Türkiye'nin rejim değişikliğine uğradığını, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yapılan referandumla bu değişikliklerin pekiştirildiğini vurguladı.


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

"
"