Ekonomi

Seyyanen zam ve refah payı gündemde: Temmuz ayında emekliye büyük zam iddiası

19 Haziran 2024 13:52

Temmuz ayında emekli maaşlarına büyük zam beklendiği ileri sürüldü. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan çarpıcı iddia geldi. Buna göre, seyyanen zam ve refah payı gündemde.

Emekliler, Temmuz ayında yapılacak maaş zammını bekliyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seyyanen zam ve refah payı ile ilgili önemli bir iddia ortaya attı. Bu iddia, emekli maaşlarıyla ilgili tartışmalara yeni bir boyut kazandırıyor.

Emekli maaşlarına yapılacak temmuz zammı, milyonlarca emeklinin gündeminde. Bağ-Kur, memur ve SSK emeklileri için kritik tarih 3 Temmuz olarak belirlendi. Bu tarihte Haziran ayı enflasyonu açıklanacak.

3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verisi, son altı aylık enflasyon farkını belirleyecek. Bu veriler, milyonlarca emeklinin kök maaş zammını ve en düşük emekli maaşı hesaplamalarını netleştirecek.

Mayıs ayı enflasyon rakamlarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 22,72 oranında zam kesinleşti. Memur emeklileri ise yüzde 10'luk toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla toplamda yüzde 17,4 zam alacak.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bu süreçte seyyanen zam ve refah payı hakkında önemli bir iddia ortaya attı. Erdursun, Ocak ayında yapılan maaş artışlarının üç kez değiştiğini hatırlattı. Temmuz ayında da benzer bir değişiklik olabileceğini öngörüyor.