Gündem

SETA'nın ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de AKP raporunu yalanladı: SETA'nın iddia edilen içerikte bir raporu yok

28 Ağustos 2024 00:17

T24 Haber Merkezi

SETA'nın AKP için rapor hazırladığını yalanlamasının ardından bir açıklamada da İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden geldi. DMM, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Haberler dezenformasyon içermektedir. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) iddia edilen içerikte bir raporu bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Bugün Gazete Pencere’den Nuray Babacan'ın, "SETA partiye rapor sundu; sonuçlar çarpıcı Erdoğan’ın artık zırhı yok" başlıklı yazısı yayınlanmıştı. SETA, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "SETA farklı konularda birçok rapor hazırlamaktadır. Bugün çeşitli medya platformlarında iddia edilen içerikle ilgili bir SETA raporu bulunmamaktadır" ifadelerini kullanarak böyle bir raporun varlığını reddetmişti.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de böyle bir rapor olmadığına dair paylaşımda bulundu. DMM, şu ifadeleri kullandı:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, "SETA partiye rapor sundu; sonuçlar çarpıcı Erdoğan’ın artık zırhı yok" başlıklı haberler dezenformasyon içermektedir.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) iddia edilen içerikte bir raporu bulunmamaktadır.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

"
"