Gündem

SETA’nın AKP raporu masada; “Toplum psikolojisinde Erdoğan’ın dokunulmazlığı ortadan kalktı”

27 Ağustos 2024 07:14

SETA, iktidar partisi AKP’ye bir rapor hazırladı. Vatandaşların sorunlarını saptayan ve partinin de sorunlarını ortaya koyan SETA’nın rapor geçen günlerce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına geldi. Gazete Pencere’den Nuray Babacan, partinin son yerel seçimlerde oy kaybetmesinin ve toplumdan kopmasının nedenlerinin yer aldığı rapordaki bazı çarpıcı başlıkları köşesinde aktardı.

Adalet duygusu zedelendi

Buna göre; raporun başlıkları arasında en önemli konulardan birini adalet duygusunun zedelenmesi oluşturdu. Sadece, mahkemeler ve yargı açısından değil, tüm alanlarda adalet duygusunun zedelendiğine vurgu yapan rapora göre, bürokraside, kamudaki faaliyetlerde, işe alımlarda adalet duygusu ortadan kalktı.

Parti içinde gruplaşma motivasyonu olumsuz etkiliyor

Rapora yansıyan bir diğer mesele de parti iç gruplaşmalar ve klik sorunu oldu. Bu durumun parti motivasyonunu önemli ölçüde etkilediği vurgulandı.

Ekonomik kriz toplumu partiden uzaklaştırıyor

Bir diğer değerlendirme de ekonomi üzerine oldu. Enflasyon, hayat pahalılığı, emekli ve dar gelirlilerin durumu, gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkati çekilen raporda, bu durumun toplum kesimlerini partiden uzaklaştırdığı ifade edildi.

“Toplum psikolojisinde Erdoğan’ın dokunulmazlığı ortadan kalktı”

Babacan, söz konusu raporda “artık toplum psikolojisinin Erdoğan’ın dokunulmazlığını ortadan kaldırdığı” sonucunu verdiğini ifade ettiği yazısında, “Artık Erdoğan’ın da sonuçlardan sorumlu tutulduğu ortaya çıktı” diye yazdı.

Transferler sürecek

Nuray Babacan yazısında ayrıca bazı kulisleri de aktardı. Buna göre, AKP güç odağı olmaya devam ettiği izlenimi yaratmak için yaptığı son transferlere yenilerinin ekleyecek; yakın zamanda Saadet Partisi’nden 1, Gelecek Partisi’nden 2 isim AKP’ye geçecek.

TIKLAYIN - 23. yılında AKP'ye katılan yeni isimler belli oldu!

TIKLAYIN - Murat Sabuncu yazdı: Kuruluşunun 23. yılında AKP vekil transferi durumu kurtarır mı; bu milletin tarihi ne zamandan başlıyor?

"
"