Gündem

Sendikanın ‘ikramiye’ eylemine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama: Çalışanlarımızın ödenmemiş ücret, ikramiye alacakları bulunmamakta

08 Ekim 2024 10:37

T24 Haber Merkezi 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZENERJİ'de örgütlü DİSK Genel İş İzmir 2 ve 9 Nolu Şube üyelerinin ikramiye ödemelerinin erkene alınması talebiyle belediye binası önünde başlattıkları eyleme ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, ödenmeyen ikramiye bulunmadığı belirtilirken, “Bu eylem haksız, dayanaksız ve hukuka, toplu sözleşme ve iştiraklerin yerleşik uygulamasına aykırıdır” denildi.

İZENERJİ’de örgütlü DİSK Genel İş İzmir 2 ve 9 nolu Şube üyeleri, bugün zamanında ödenmeyen ikramiyelerinin olduğu gerekçesiyle eski başkanlık konutu olarak bilinen Egemenlik Evi önünde eylem düzenlemeye başladı. Sendika üyeleri, "İkramiyelerin gününde ödenmesini talep ediyoruz" pankartı açarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden eyleme ilişkin açıklama geldi.

 "Toplu sözleşme ve iştiraklerin yerleşik uygulamasına aykırıdır"

Büyükşehir tarafından yapılan açıklama, günü gelip ödenmemiş ücret veya ikramiye bulunmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Genel İş Sendikası’na üye bir kısım çalışanımız, iştiraklerimizdeki yerleşik uygulamanın değiştirilerek ikramiye ödemelerinin erkene alınması talebiyle bugün belediyemiz önünde toplu eylem gerçekleştirmektedirler. 

Söz konusu eylemin tarihi itibariyle çalışanlarımızın günü gelip ödenmemiş ücret veya ikramiye alacakları bulunmamaktadır.

Çalışanlarımızın ve sendikalarımızın çalışma hukukundan kaynaklanan ifade ve toplu eylem haklarına saygı duymaktayız; fakat bu eylem haksız, dayanaksız ve hukuka, toplu sözleşme ve iştiraklerin yerleşik uygulamasına aykırıdır. Hukuka aykırılığın gerekleri, iştiraklerimizin hukuk birimlerince yerine getirilecek, kanuni işlem ve ilgili başvurular yapılacaktır.” (ANKA) 


 

"
"