Gündem

Selçuk Bayraktar: İsrail çok vahşi bir şekilde bir terör eylemiyle bütün dünyayı kasıp kavurdu

20 Eylül 2024 14:00

Kahramanmaraş’ta, TEKNOFEST Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması finalinde açıklama yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, teknolojinin, tüm diğer sivil alanlarındaki bağımlılığın ülkeleri, ulusları zor duruma düşürebildiğini belirterek, "Bunun da bir örneğini çok vahşi bir şekilde bir terör eylemiyle İsrail gerçekleştirmiş oldu ve bütün dünyayı bir anlamda kasıp kavurmuş oldu bu yaptığı eylem" dedi.

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen TEKNOFEST'in "Teknoloji Yarışmaları" kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası-Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde düzenlendi. Yarışmanın finallerine Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca'nın da eşlik ettiği Selçuk Bayraktar, stantları gezdikten sonra gazetecilere açıklama yaptı. İsrail'in Lübnan'da Hizbullah üyelerine yönelik çağrı cihazlarıyla yaptığı saldırıyı da değerlendiren Selçuk Bayraktar, şunları söyledi:

"Teknoloji artık çok karmaşık yazılımlarla hayatımıza giriyor"

"Bizim özellikle insansız hava araçlarımızda bundan 20 sene önce başlattığımız mücadelede tam da bununla alakalıydı. Biliyorsunuz savunma sanayinde bağımsız olabilmek için milli sistemler çok kritik, hatta hayati öneme sahip. Ama bunun yanında teknolojinin tüm diğer sivil alanlarındaki bağımlılığın ülkeleri, ulusları ne kadar zor duruma düşürebileceğini ayrıca yaşamış oluyoruz. Bunlar tabii teknolojist olarak hayatını ülkemizin bağımsızlığı, teknolojik bağımsızlığını adamış bir mühendis olarak bizlerin de elbette bildiği hususlardır. Çünkü artık teknoloji böyle mekanik unsurlarıyla değil, sanayi devriminden sonra gelişmiş mekanik makinalarla değil, içinde çok karmaşık yazılımlar, elektronikler barındıran bir şekilde hayatımızın her tarafına giriyor. Yani kolumuzda taktığımız saatten, kullandığımız cep telefonlarına, bunun yanında araçlarımıza, her yerde aslına bakarsanız içinde yazılımlarla yaşayan, karmaşık elektroniklerle yaşayan bir makineden bahsediyoruz. Dolayısıyla burada da aynen savunma sanayinde olduğu gibi bu teknolojiye hükmedenler, o yazılımları geliştirenler, o içindeki donanımları geliştirenler olmuş oluyor. Bunun da bir örneğini çok vahşi bir şekilde bir terör eylemiyle İsrail gerçekleştirmiş oldu ve bütün dünyayı bir anlamda kasıp kavurmuş oldu bu yaptığı eylem."

"
"