Dünya Basınında Bugün

Seçmenler Harris'in adını biliyor ama kendisini tanımıyor; İngiliz kadın İstanbul'da olduğu estetik ameliyattan sonra öldü | Dünya Basınında Bugün

19 Ağustos 2024 09:40

T24 Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin, Kiev'e İngiliz desteğinin “yavaşladığını” söylemesinin ardından Britanya Başbakanı Keir Starmer, Ukrayna'nın Storm Shadow füzelerini kullanmasına yönelik kısıtlamaları kaldırması için yeni bir baskı altında. 38 yaşındaki kuaför Kaydell Brown, Brezilya tipi popo kaldırma, karın germe ve göğüs estetiği için İstanbul'da bir kliniğe 5 bin 400 pound ödedi. Kadın, ameliyatın ardından hayatını kaybetti. ABD'li yayın organlarından The New York Times, "Seçmenler Demokrat Parti adayı Kamala Harris'in adını biliyor ama başka pek bir şey bilmiyor" diye yazdı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki ateşkes görüşmelerinde “belirleyici bir an” yaşandığını belirtti ve son tur ateşkes görüşmelerinin Gazze'de ateşkes için "son fırsat" olduğunu savundu. Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin Ramazan Kadirov silah monteli bir Tesla Cybertruck kullandığını ve otomobil üreticisinin milyarder sahibi Elon Musk'ı övdüğünü gösteren bir video yayımladı. 

19 Ağustos 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle... 

The Daily Telegraph | Britanya Başbakanı, Ukrayna'ya desteği azaltmakla suçlanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin, Kiev'e İngiliz desteğinin “yavaşladığını” söylemesinin ardından Britanya Başbakanı Keir Starmer, Ukrayna'nın Storm Shadow füzelerini kullanmasına yönelik kısıtlamaları kaldırması için yeni bir baskı altında.

Ukrayna Devlet Başkanı, kuvvetlerinin Kursk bölgesindeki Rus topraklarına eşi benzeri görülmemiş saldırılarını sürdürmesi nedeniyle Kiev'e yönelik İngiliz yardımının azalmaya başladığından yakındı.

Muhafazakâr Partili dört eski savunma bakanı dün gece No10'u Ukrayna'yı desteklemek için daha fazlasını yapmaya çağırdı ve bazıları Kiev'in Rus saldırısında Storm Shadows kullanmasına izin verilmesini talep etti.


Daily Mirror | İngiliz kadın, İstanbul'da olduğu Brezilya poposu ameliyatından sonra öldü

İki çocuk annesi bir İngiliz, hayatını değiştireceğini düşündüğü Türkiye'deki bir dizi estetik ameliyatın ardından hayatını kaybetti.

38 yaşındaki kuaför Kaydell Brown, Brezilya tipi popo kaldırma, karın germe ve göğüs estetiği için İstanbul'da bir kliniğe 5 bin 400 pound ödedi. Kadın, ameliyatın ardından hayatını kaybetti. 

Brown'ın kız kardeşi, İstanbul'daki kliniği “kapatılması gereken bir kasap dükkânı” olarak nitelendirdi.


The New York Times | Seçmenler Harris'in adını biliyor ama kendisini tanımıyor

ABD'li yayın organlarından The New York Times, "Seçmenler Demokrat Parti adayı Kamala Harris'in adını biliyor ama başka pek bir şey bilmiyor" diye yazdı. 

Gazeteye göre Harris'in Demokrat Parti içinde bir ateş yaktığına şüphe yok; mitinglerine on binlerce hayranını çekiyor ve yüz milyonlarca dolar topluyor ancak Demokrat Parti'ye sıcak bakan pek çok seçmen için bile başkan yardımcısı büyük ölçüde "belirsizliğini koruyor".

Demokrat bir stratejist ve anketör olan Cornell Belcher, “Ünlü ama tanınmıyor” dedi.


Al Arabiya | Antony Blinken: Son tur görüşmeler Gazze'de ateşkes için son fırsat

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki ateşkes görüşmelerinde “belirleyici bir an” yaşandığını belirterek, Washington'un İsrail ve Hamas arasında savaşı sona erdirecek bir anlaşmaya varılması için yürüttüğü son diplomatik çabayı rehinelerin evlerine dönmesi için “muhtemelen en iyi, belki de son fırsat” olarak nitelendirdi.

Blinken, İsrail'e varışının ardından Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yapacağı görüşmeden önce yaptığı konuşmada Washington'un bölgesel bir tırmanma yaşanmaması için de çalıştığını söyledi.

Blinken bugün hem Binyamin Netanyahu ile hem de diğer İsrailli liderlerle bir araya gelecek. 


The Moscow Times | Çeçen lider Kadirov, silah monte ettiği Cybertruck'ı sürdü, Elon Musk'ı Rusya'ya davet etti

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin Ramazan Kadirov silah monteli bir Tesla Cybertruck kullandığını ve otomobil üreticisinin milyarder sahibi Elon Musk'ı övdüğünü gösteren bir video yayımladı. 

“Elon Musk'a en içten şükranlarımı sunuyorum. Bu, elbette, zamanımızın en güçlü dehası ve bir uzman. Büyük bir adam” diyen Kadirov, videoya eşlik eden bir paylaşımda Musk'ı kendisini Rusya'da ziyaret etmeye davet etti.

"
"