Kültür-Sanat

Sarıyer Edebiyat Günleri hafta sonu programı: İlber Ortaylı, Bulutsuzluk Özlemi, Buket Uzuner ve daha fazlası

20 Eylül 2024 14:26

T24 Kültür Sanat

18 Eylül'de başlayan Uluslararası Sarıyer Edebiyat Günleri hafta sonu da devam ediyor. Geçtiğimiz üç gün birçok etkinlikliğe ev sahipliği yapan Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri sanat ve edebiyat dünyasından değerli isimleri ağırlamaya devam ediyor.

Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda devam eden etkinlikte 21 Eylül Cumartesi ilk olarak 14.00’te “Edebiyat ve Sanat” söyleşisiyle Prof. İlber Ortaylı sahnede olacak. Söyleşinin moderatörlüğünü Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu yapacak. Saat 17.00’de sahne gazeteci Barış Terkoğlu, Timur Soykan ve Murat Ağırel’in olacak. “Türkiye Nereye Koşuyor?” söyleşisinin ardından Yılmaz Odabaşı sevilen şiirlerini seslendirecek.

Onur Ödülü töreni Pazar günü

Etkinliğin son günü olan 22 Eylül Pazar ilk olarak 14.00’te “Yağmur Çiseliyor Dönem Romanı Yazımı” söyleşisiyle Osman Balcıgil sahnede olacak. 15.30’da Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri Onur Konuğu Altan Erkekli “ Tiyatro ve Hayat” isimli söyleşisiyle sevenleriyle buluşacak. 17.00’de bir başka usta isim Buket Uzuner “Yazarın Okuduğu Kitap ve Yazarlarla Zihin Bağı” söyleşisini gerçekleştirecek.

Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri 17.30’da ödül töreni ve ardından Bulutsuzluk Özlemi konseriyle son bulacak. Bu yıl Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü Buket Uzuner’e verilecek. İmza günleri, söyleşiler, şiir teknesi, şiir hatları, sergi ve konserlerle renklenen etkinlikler kapsamında düzenlenen ‘Fakir Baykurt Öykü Yarışması’nda ortaokul, lise ve yetişkin kategorisinde dereceye giren katılımcılar ödüllerine kavuşacak.

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?

"
"