Politika

Sarıyer Belediyesi’nden bir taşınmaz satışı daha: Konut imarına açık arsanın değeri 213 milyon TL

Belediye dört gün önce de konut geliştirme alanı imarlı arsayı 26 milyondan satışa çıkardı

10 Temmuz 2024 00:50

CHP'li İstanbul Sarıyer Belediyesi, Uskumruköy'deki konut imarına açık arsayı satışa çıkardı. Mülkiyeti belediyeye ait olan arsanın satış bedeli ise 213 milyon 225 bin 400 TL olarak belirlendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre; Sarıyer Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan konut geliştirme alanı imarlı arsayı 213 milyon 225 bin 400 bin TL’den satışa çıkardı.

Belediye dört gün önce de satış ilanına çıktı

Belediye, dört gün önce de yine Uskumruköy’deki 26 milyon 396 bin 762 TL değerinde, konut geliştirme alanı imarlı arsayı satışa çıkardı.

Başkan Aksu, ihale sistemini değiştirmişti

CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yine CHP’li olan eski başkan Şükrü Genç döneminden kalan her birimin kendi ihalesinin yapabilmesi sistemini değiştirmişti. Aksu’nun aldığı kararla; belediyedeki tüm müdürlüklerini kendi ihalelerini yapmaları yasaklandı ve ihaleler tek bir merkeze bağlanmıştı. İlgili merkezin başına ise Kartal Belediyesi’nden transfer olan Cem Çetin getirilmişti.

Belediyenin borcu 2 milyar 900 milyon TL

31 Mart seçimlerinde Aksu’nun belediyeyi devralmasının ardından belediyenin toplam borcu 2 milyar 900 milyon TL olarak açıklanmıştı.

"
"