Kültür-Sanat

Sanatçı Melek Zeynep Bulut'un yeni eseri "Duo", Londra'da sanatseverlerle buluştu

Bulut, Duo'nun, ikilik kavramını birleştirmeye götüren, madde ve anlam birlikteliğini ele alan bir tonoz olduğunu da kaydederek, eserde 7 bin el yapımı sensörlü küp bulunduğunu anlattı

29 Ekim 2024 10:06

T24 Kültür Sanat

Mimar ve sanatçı Melek Zeynep Bulut'un "Duo" adlı eseri, Londra Tasarım Festivali'nin son projesi olarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Eserin, Londra'nın Greenwich bölgesindeki Eski Kraliyet Deniz Harp Okulu'nun Painted Hall adlı salonunda yapılan açılışına, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve Londra Tasarım Festivali Direktörü Ben Evans'ın yanı sarı çok sayıda ziyaretçi ve sanatsever katıldı.

Açılışta konuşma yapan Büyükelçi Ertaş, 29 Ekim'in Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Duo'nun aynı zamanda birliği temsil ettiğini ifade eden Ertaş, eserin bu yönüyle Türkiye'ye benzediğini kaydetti.

Ertaş, Bulut'un çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, sanatçıyı tebrik etti.

Festival Direktörü Evans da Duo'nun, festival kapsamında açılışı yapılan son proje olduğunu aktardı. Evans, Londra'nın ikonik mekanlarından Painted Hall'un ilk kez festivale ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, Duo'nun bu mekan için ideal bir eser olduğunu söyledi.

Bulut, Duo'nun "Açık Anıtlar" adlı bir serinin parçası olduğunu dile getirerek, "Bu seride temel mimari öğeleri bir obje gibi ele alarak günlük yaşama dahil ediyor ve birtakım tiyatral alanlar oluşturuyoruz," ifadesini kullandı.

Bulut, Duo'nun, ikilik kavramını birleştirmeye götüren, madde ve anlam birlikteliğini ele alan bir tonoz olduğunu da kaydederek, eserde 7 bin el yapımı sensörlü küp bulunduğunu anlattı.

Painted Hall içinde yer alan Duo'nun "mekan içinde ikinci bir mekan" olarak ziyaretçilerin karşısına çıktığını aktaran Bulut, "Çok ikonik bir salon olan Painted Hall'un yani 'Boyalı Salon'un içindeyiz. Buradaki klasik öğelerle güncel öğelerin birlikteliği de ikiliği besliyor," dedi.

Bulut, Türk güncel sanat ve klasik sanat eserlerini dünyaya anlatmanın önemli olduğuna işaret ederek, "Bizim kültürel olarak ve felsefe olarak çok ciddi bir sanat altyapımız var. Bütün bunları güncel dünya diline uyarlamak ve dünyadaki organizasyonlarda sergilemek çok kıymetli ve değerli." diye konuştu. (AA)

“Sünnet, beden bütünlüğüne bir tehdit mi geleneğin vazgeçilmezi mi?”

 Yönetmen Ece Dizdar anlatıyor


 

Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1929'da Cumhuriyet Bayramı geçit törenini izliyor

TIKLAYIN | TBMM Zabıt Ceridesi: 29 Teşrinievvel 1339 (Miladi 1929) Pazartesi günü

TIKLAYIN | Arşiv fotoğraflarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

TIKLAYIN | Cumhuriyet'in ilk yıllarından arşiv fotoğrafları

TIKLAYIN | Lozan Barış Antlaşması 101 yaşında: Türkiye Devleti 24 Temmuz 1923'te, Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923'te kuruldu

TIKLAYIN | Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı zaferle bitiren "Büyük Taarruz" 101 yaşında

TIKLAYIN | Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun; en büyük devrim 101 yıl önce bugün Cumhuriyet’in ilanıyla yapıldı