Paris 2024

Şampiyon yüzücü, Olimpiyat Köyü'ndeki kötü koşulları protesto etmek için parkta uyudu

Olimpiyat Köyü'nde yaşanan bu sorunlar, Olimpiyat Komitesi'nin çevre dostu olduğunu iddia ettiği karton yataklar ve klima eksikliği gibi uygulamalar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline geldi

Thomas Ceccon

05 Ağustos 2024 10:30

Paris 2024 Olimpiyatları'nda 100 metre sırtüstü yarışında altın madalya kazanan İtalyan yüzücü Thomas Ceccon, Olimpiyat Köyü'ndeki kötü koşullar nedeniyle bir parkta uyumak zorunda kaldı. Ceccon, köyde klima olmaması, aşırı sıcaklar ve kalitesiz yemeklerden dolayı şikayetçi oldu. Bu durum, diğer sporcular arasında da benzer şikayetlere neden oldu ve bazıları köyü terk etme kararı aldı.

Olimpiyat Köyü'nde yaşanan bu sorunlar, Olimpiyat Komitesi'nin çevre dostu olduğunu iddia ettiği karton yataklar ve klima eksikliği gibi uygulamalar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Özellikle, ABD kadın tenis takımının çoğu üyesi gibi köyden ayrılan sporcular, başka konaklama yerleri tercih etti.

Yaşanan bu olay, büyük spor organizasyonlarında sporcu konforu ve uygun dinlenme koşullarının performans üzerindeki kritik önemini bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, başarılı bir performans için uygun dinlenme koşullarının şart olduğunu vurgularken, Olimpiyat Köyü'ndeki kötü şartlar organizasyonun genel başarısını gölgeleyen bir sorun olarak öne çıktı.

Berna Abik'in sunumuyla dünden bugüne Olimpiyat tarihinde yaşanan olayların anlatıldığı '60 Saniyede Olimpiyatlar' serisini izlemek için tıklayın.

 

"
"