Gündem

SADAT'ın Evrensel gazetesine açtığı dava ertelendi

10 Eylül 2024 13:02

SADAT’ın Evrensel'e açtığı tazminat davası Bakırköy Adliyesi’nde görüldü. Ertelenen davadan sonra avukat Devrim Avcı, Evrensel’e özel bir politika uygulandığını söyledi.

Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre; Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi olarak bilinen SADAT, Evrensel gazetesinin eklerinden Genç Hayat’ın 9 Haziran 2021 tarihli 388. sayısında yayımlanan, “Bir Olay: SADAT üzerine iddialar ve Bir Kavram: Paramiliter Örgüt” başlıklı yazısına açılan dava Bakırköy 4’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

SADAT avukatı, davanın kabul edilmesini, Evrensel gazetesi avukatı Devrim Avcı ise davanın reddini talep etti. Hakim, haberin öğrenilme tarihine ilişkin delillerin ibraz edilmesine ilişkin 2 haftalık süre verilmesine ve ara karar oluşturulmasına karar verdi. Dava 28 Ocak 2025'e ertelendi.

Duruşma sonrası Evrensel gazetesi avukatı Devrim Avcı, “Her habere dava açma, siyasi iktidara yakın taraflarda gelenek haline geldi. Gazeteye karşı özel bir politika var. Sadece tazminat değil, erişim engelleme, ilan kesme, tazminat davaları ve benzerleri gibi pek çok davayla karşı karşıya kalıyoruz. Eleştiriye tahammülü olmayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Muhalif sesleri yargı yoluyla caydırmaya çalışıyorlar. Bu dava da onlardan biri” dedi.

"
"