Dünya

Rus büyükelçiden kız arkadaşı "Novichok" ile öldürülen adama: Biz yapmış olamayız, biz yapsak oradaki herkes ölürdü

Salibury saldırısından kısa süre sonra iki Britanyalı sinir gazından zehirlenmişti

08 Nisan 2019 10:23

T24 Dış haberler

Kız arkadaşı sinir gazı "Novichok"a  maruz kaldıktan sonra ölen Charlie Rowley isimli Britanya vatandaşı, cinayeti Rus hükümetinin işlediğine inanıyor. Rowley, cinayet hakkında Rusya'nın Britanya Büyükelçisi Alexander Yakovenko ile görüştü. Yakovenko, "Saldırıların arkasında biz olamayız, çünkü saldırıları biz yapmış olsak herkes ölürdü" dedi.

Sunday Mirror'ın aktardığına göre Rowley, kız arkadaşıyla birlikte sinir ajanının bulaştığı bir parfüm şişesine temas ettikten sonra 'Novichok'a maruz kaldı. Rowley kurtulmayı başarırken kız arkadaşı hayatını kaybetti. Mirror'ın haberine göre Rowley, Rus büyükelçiye "Neden kız arkadaşımı öldürdünüz?" diye sormaya gitti. 

Rowley, büyükelçi ile gerçekleştirdiği röportajdan sonra, "Pek bir cevap alamadım. Genelde Rusya propogandası yaptılar. Büyükelçi, 'bu bizim yaptığımız Novichok olamaz. Bizim yaptığımız olsa herkes ölürdü' diyip durdu" diye konuştu.

4 Mart 2018'de eski bir Rus askeri olan ve aynı zamanda Britanya istihbarat servisine çalışan Sergei Skripal ile kızı Yulia Skripal, Salibury'de Novichok ile zehirlenmişti. İlerleyen günlerde Salisbury'nin 8 mil uzağında Amesbury'de iki Britanyalı bir parfüm şişesinden aynı gaza maruz kalmıştı. Birleşik Krallık hükümeti, Salisbury'deki saldırıdan Rusya'yı sorumlu tutmuş ve bazı diplomatları sınır dışı etmişti.



"
"