Dünya

Robot diş hekiminden 15 dakikada diş tedavisi

06 Ağustos 2024 09:45

T24 Dış Haberler

İnsan diş hekiminden daha hızlı çalışacak şekilde tasarlandığı ifade edilen "ilk tam otomatik robot diş hekimi" tanıtıldı. 

Boston merkezli Perceptive isimli şirket, Facebook'un yaratıcısı Mark Zuckerberg'in babası ve önde gelen diş hekimlerinden Ed Zuckerberg tarafından destekleniyor.

Perceptive, yapay zeka destekli 3 boyutlu görüntüleme yazılımı ve restoratif diş hekimliğini "benzersiz hız ve hassasiyetle" gerçekleştirebilen robotik bir kol yarattıklarını açıkladı. 

Diş kaplama gibi işlemlerin genellikle 1 saat süren ve iki seans gerektiren işlemler olduğunu ifade eden şirket, robotun bu süreyi 15 dakikaya indirdiğini söyledi. 

Perceptive CEO'su ve Kurucusu Dr. Chris Ciriello, "Dünyanın ilk tam otomatik robotik diş prosedürünü başarıyla tamamladığımız için heyecanlıyız. Bu tıbbi atılım, diş prosedürlerinin hassasiyetini ve verimliliğini artırıyor ve daha iyi diş bakımına erişimi mümkün kılarak hasta deneyimini ve klinik sonuçları iyileştiriyor. Sistemimizi geliştirmeyi ve hastalar için ölçeklenebilir, tam otomatik diş sağlığı çözümlerine öncülük etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Sistem, dişlerden diş etlerine ve sinirlere kadar her şeyin detaylı bir 3 boyutlu modelini oluşturabiliyor. 3 boyutlu görüntülerden gelen verileri analiz ederek prosedürü planlıyor ve böylece insan diş hekimlerinin daha kısa sürede daha iyi bakımla daha fazla hastayı teşhis edip tedavi edebilmesine olanak tanıyor" diye konuştu. 

Cihaz şu anda geliştirilme aşamasında olup, ne zaman geniş kitlelere sunulacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

"
"