Dünya

Rahimsiz doğmuştu, mucize oldu: 21 yaşında rahmi oluştu

30 Ağustos 2024 13:51

T24 Dış Haberler

Batı Avustralya'nın Herron kentinde yaşayan Ashley Reilly, nadir görülen bir rahatsızlıkla, rahimsiz olarak dünyaya geldi. 

Rahim ve serviks de dahil olmak üzere, doğuştan üreme sistemi bulunmayan 21 yaşındaki genç kadın, "Hayatımda hiç regl olmadım" dedi. 

5 yıl boyunca kadın menopozuyla ilişkili semptomları tedavi etmek için kullanılan bir ilaç olan hormon replasman tedavisini uygulayan Ashley'in hayatında bir mucize yaşandı. 

Yakın zamanda çekilen bir ultrason, doktorları şaşkına çevirdi ve Ashley'in vücudunda mucizevi bir şekilde rahim ağzı ve yarım bir rahim geliştiğini ortaya koydu. 

Ashley, gelecekte hamile kalma ihtimalinin gerçeğe dönüşebileceği umudunu taşıdığını söyledi. 

Ashley, "16 yaşıma geldiğimde neden hala regl olamadığımı öğrenmek için doktora gittim. Orda üreme sistemimin olmadığını ve tek böbrekle dünyaya geldiğimi öğrendim. Son 5 yıldır, doğal yollarla oluşmayan ergenliği tetiklemek için hormon tedavisi görüyorum. Bana ilk olarak rahmim olmadığı için Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) (rahim veya vajinanın az gelişmesine veya hiç var olmamasına neden olarak hamile kalmayı imkansız hale getirir) sendromu teşhisi konulmuştu. Daha sonra 5 yıllık hormon tedavisinin sonucunda yakın zamanda yapılan taramada teşhisim hipogonadotropik hipogonadizm (beyinden salgılanan ve yumurtalıkların fonksiyonlarını düzenleyen hormonların yetersizliği nedeniyle oluşan bir sorun) olarak güncellendi" diye konuştu. 

Doktorlar, Ashley'nin üreme sistemi gelişmeye devam ederse ilk adetini görebileceği ve hatta kendi çocuklarını doğurabileceği konusunda umutlu. 

 

 

 

"
"