Sağlık

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: NAD hangi besinlerde bulunur; sağlığınız için neden önemlidir?

01 Ekim 2024 10:03

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yaşamsal bir değer taşıyan Nikotin Adenin Dinükleotid (NAD) molekülünün insan sağlığı için neden önem taşıdığını açıkladı. Prof. Dr. Müftüoğlu, "Eğer NAD’ımız sıfırlanırsa çok değil 20-30 saniye içerisinde hayata veda ederiz" ifadelerini kullanarak NAD molekülünün nasıl çoğaltılabileceğini sıraladı. 

"NAD' artırmanın kolay ve uygun yolu var"

Prof. Dr. Müftüoğlu, hürriyet gazetesinde yer alan yazısında, yaş ilerledikçe insanlarda ilerleyen NAD yoksunluğunu ve bununla gelişen "hızlı yaşlanma" konularını ele aldı. Müftüoğlu, NAD seviyesini güçlendirmek için başvurulan yolları şöyle aktardı: "Kimi farklı NAD destekleri kullanarak (NAD, NMN, NR) kimi de damar yoluyla invaziv NAD enjeksiyonları yaptırarak NAD seviyelerini yükseltmeye çalışıyor. Özellikle intravenöz/damar içi NAD enjeksiyonlarının, NAD seviyelerini arttırmanın en iyi yolu olduğu da biliniyor. Ne var ki bu iki yolun her ikisi de oldukça pahalı seçimler. NAD’ı arttırmanın kolay ve ucuz yol ise NAD öncüllerini içeren gıdaları tüketmek."

"NAD’ın hammaddesi olan “triptofan aminoasidi”nden zengin besinlere yüklenmemiz lazım" bilgisini payşan Müftüoğlu, NAD'ı çoğaltan gıdaları sıraladı:

  • Kümes hayvanları (hindi, tavuk)
  • Kırmızı et (sığır, keçi, koyun)
  • Balıklar (özellikle yağlı olanlar)
  • Bakliyat grubu besinler (özellikle mercimek, nohut, edamame)
  • Sebzeler (lahana, domates, salatalık)

Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?

 

 

 

 

"
"