Gündem

Plansızlık Adana Adalet Sarayı inşaatında yüz milyonlarca lira zarara neden oldu

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük üçüncü Adalet Sarayı olacak yapı, 58 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor

Kaynak: Adalet Bakanlığı

15 Eylül 2024 07:54

Adana'da yapımına Mayıs 2014'te başlanan ve bir türlü bitirilemeyen Adalet Sarayı, plansızlık nedeniyle kamu zararına yol açıyor. R Blok için geçen ay yapılan milyonluk harcamalarla, maliyetler beklenenin çok üstüne çıktı.

TIKLAYIN - Bu yıl 11 adalet sarayının yapımına başlanacak, milyarlarca lira harcanacak

Adalet Bakanlığı, 2014 yılında METAG İnşaat ile imzalanan 179 milyon TL’lik sözleşmeye rağmen inşaatın 2017'deki bitirilme taahhüdü tutulamadı. Taahhüt süresinin dolmasının ardından, yüklenicinin anlaşmayı yerine getirememesi sebebiyle 2019'da sözleşme feshedildi.

BirGün'ün aktardığına göre, yapımı yılan hikayesine dönen saray için 2020'de FEZA İnşaat ile yeni bir anlaşma yapıldı, ancak bu da yeterli olmadı. 2024 yılında Adalet Sarayı'nın yarım kalan R Bloku için yeni bir ihale daha açıldı ve Ökkeş Bozkaya isimli müteahhitle ile 2 milyon 488 bin TL’ye anlaşma sağlandı. İnşaatın Kasım 2024'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük üçüncü Adalet Sarayı olacak yapı, 58 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. Bu alanın 30 bin metrekaresi bina, geri kalanı ise yol, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarına ayrıldı.


 

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor

 

 

 

"
"