Spor

Paris 2024 Olimpiyatları’ndaki duruşu ile dünyada gündem olan Yusuf Dikeç: Rahatlık gibi görünüyor ama içimizde ne fırtınalar kopuyor bilemezsiniz

“Antrenörüm olsaydı ikinci olimpiyatımda madalya kazanırdım"

Fotoğraf: Hürriyet

02 Ağustos 2024 07:30

Özel ekipman kullanmadan 10 metre atışı yapan Yusuf Dikeç, dünya çapında gündem oldu. Sosyal medyada “Paris 2024 Olimpiyatları’nın en karizmatik sporcusu” yorumları yapılan Dikeç, “Ben doğal atıcıyım. Rahatlık gibi görünüyor ama içimizde ne fırtınalar kopuyor bilemezsiniz” dedi.

Hürriyet’e konuşan Dikeç, “Ne kadar rahat olduğumu görüyor rakipler, bu onları tedirgin ediyor. Yani aslında o duruşun iki yanı var. Biri doğallık, diğeri meydan okuma” ifadelerini kullandı.

“Antrenörüm olsaydı ikinci olimpiyatımda madalya kazanırdım” diyen Dikeç, “Antrenörün katkısı çok büyük. Sizi, duruşunuzu, eksiklerinizi daha iyi gözlemler. Eksiklerinizi not alır. Çalışma programını hayata geçirir” diye anlattı.

Dikeç, tabanca atıcısı bir sporcunun nasıl antrenman yaptığını da kendi çalışmaları üzerinden şöyle anlattı:

“Öncelikle duruşunuz çok önemli. Duruş çalışması yapıyorum. Kuru tetik dediğimiz çalışmayı yapıyorum.”


TIKLAYIN - Tek eli cebinde ekipmansız atış yapan Yusuf Dikeç dünya çapında gündem oldu; “Türkiye kiralık katil mi göndermiş”, “Olimpiyat tarihinin en karizmatik olayı”

"
"