Gündem

Parçalanmış cesetler bulunmuştu: Hak savunucuları Altındağ Belediyesi'ni protesto etti, siyah çelenk bıraktı

12 Ağustos 2024 17:34

Ankara'da Hayvanlara Özgürlük Platformu üyesi hayvanseverler, Altındağ Belediyesi'ne ait barınak yakınında parçalanmış halde onlarca köpek cesedi bulunması nedeniyle belediye binasının önüne siyah çelenk bıraktı. Grup adına yapılan açıklamada “Yıllardır görev yapmayan belediyeler bugün sanki sorunu çözecekmiş gibi hiç kimseye zararı olmayan, sokağın sembolü olmuş gariban hayvancıklarımızı barınağa alma bahanesiyle toplayıp, daha barınağa bile sokmadan öldürüp, çöp konteynerlerine atmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde 8 Ağustos Perşembe akşamı Altındağ Belediyesi'ne ait barınağın yakınındaki alanda parçalanmış halde onlarca köpek cesedi bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), barınağın kendilerine ait olmadığını bildirdi.  Altındağ Belediyesi, parçalanmış köpek cesetlerinin bulunduğu alanın geçici bakım evimizin yakınında bulunan hayvan mezarlığı olduğunu belirttiği açıklamasında, parçalanmış tek bir köpek cesedi olduğu iddiasıyla bunun da bir vatandaşın ihbarı üzerine ekiplerce yerinden alınıp bu alana gömüldüğünü iddia edildi.

TIKLAYIN: Niğde'den sonra bu kez Ankara Altındağ'da poşetler içinde köpek cesetleri bulundu; ABB'den açıklama geldi: Barınak bize ait değil, katliamın takipçisiyiz!

TIKLAYIN: Parçalanmış cesetler bulunmuştu; Altındağ Belediyesi "1 köpek" olduğunu iddia etti; "Alan hayvan mezarlığıdır" dedi

“Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur” diyen ekleyen belediye, seçim vaadi olan Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nin projesinin tamamladığına işaret etti. Açıklamada, “Hayvan hakları konusuna bu zihniyetle yaklaşan bir Belediye Başkanı'nın ‘katliam’ yaptığının iddia edilmesi haksız bir suçlamadır” denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayla ilgili soruşturma başlattı. Köpek ölümleri nedeniyle belediyeyi suçlayan Hayvanlara Özgürlük Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi, Altındağ Belediyesi önünde toplandı. Grup belediye binası önünde, "Susma haykır, katliama hayır", "Kan kokuyor, barınaklarınız kan kokuyor" sloganları attı.

“Katliam yasası kabul edilebilir değil”

Grup adına açıklama yapan Merve Karamete, "Katliama sessiz kalmamak için buradayız. Masum sokak hayvanları için çıkarılan katliam yasası kabul edilebilir değil. Yıllardır görev yapmayan belediyeler bugün sanki sorunu çözecekmiş gibi hiç kimseye zararı olmayan, sokağın sembolü olmuş gariban hayvancıklarımızı barınağa alma bahanesiyle toplayıp, daha barınağa bile sokmadan öldürüp, çöp konteynerlerine atmaktadır. Bu zalimliği yapan Altındağ Belediyesi'ni protesto ediyor, artık tek çaremiz olan yüce Allah'a havale ediyoruz. Ayrıca tespit ettiğimiz ölüm çukurlarından çıkarılan onlarca köpeğin işkenceyle öldürüldüğünü, hatta bazılarının kafasının kesildiği görülmüştür. Bu dünyaya sığdıramadığınız, yıllardır kısırlaştırma yapamadığınız, bir lokma ekmeği çok gördüğünüz, üzerinden maaş aldığınız sokak hayvanlarının hakkı; hepinize haram olsun" dedi. Grup üyeleri, açıklamanın ardından belediye binasının önüne siyah çelenk bıraktı. (DHA)

 

 

"
"