Dünya

Paramount ve Skydance'den Hollywood tarihine geçecek birleşme

Bu stratejik hamle, Hollywood içindeki güç dengelerini önemli ölçüde etkileyebilir

10 Temmuz 2024 07:23

Hollywood'un önde gelen yapım şirketlerinden Paramount Global, bağımsız film stüdyosu Skydance ile büyük bir birleşme anlaşması imzaladı. Bu birleşmenin toplam parasal değeri 28 milyar dolar olarak açıklandı.

Paramount, "Baba", "Titanik" ve "Tiffany'de Kahvaltı" gibi ikonik filmlerin arkasındaki yapım şirketi olarak bilinirken, aynı zamanda CBS televizyon ağının ve MTV, Nickelodeon, İngiliz Channel 5 gibi önemli kanalların sahibi.

10Haber'in aktardığına göre, Skydance, bu birleşme anlaşmasının bir parçası olarak yeni oluşacak şirkete 8 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı kabul etti. Ayrıca, Paramount'un oy hakkına sahip hisselerinin yaklaşık yüzde 80'ini elinde bulunduran sinema işletmecisi National Amusements'ı 2.4 milyar dolar karşılığında satın alacak.

Skydance'in yönetiminde bulunan David Ellison, teknoloji devi Oracle'ın kurucusu Larry Ellison'ın oğlu. David Ellison, Skydance ve National Amusements'ın satın alınmasıyla birlikte, Paramount ile olan birleşmeyi tamamlayarak, şirketin pazardaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Bu stratejik hamle, Hollywood içindeki güç dengelerini önemli ölçüde etkileyebilir.

"
"