Dünya

Papa Asya-Pasifik gezisini tamamladı, dinler arası höşgörü mesajı verdi

11 günlük seyahatini tamamlayan Papa Francis, son durağı Singapur’da barış ve hoşgörü mesajları verdi

13 Eylül 2024 11:23

T24 Dış Haberler

Papa Francis, cuma günü Singapur’daki ziyaretini, ülkenin dinler arası uyum geleneğini överek tamamladı ve 4 ülkeyi kapsayan Asya-Pasifik gezisini, başlangıçta verdiği hoşgörü mesajıyla kapattı.

Francis, son olarak Singapur'da gençlerle bir araya geldiği bir toplantıya başkanlık etti. Konuşmasında, farklı inançlara sahip insanların, kendi inançlarının doğruluğunda ısrar etmek yerine yapıcı bir diyalog içinde olmalarının gerekliliğine vurgu yaptı.

Öte yandan, tarihin ilk Latin Amerikalı papası, dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Singapur’un ekonomik gelişimini övdü ve göçmen işçilere adil davranılması çağrısını yaptı.

Ancak Francis, Singapur’un idam cezası uygulaması gibi tartışmalı konulardan kaçındı. Francis, her koşulda “kabul edilemez” olduğunu belirttiği idam cezasına karşı kilisenin tutumunu, idam cezasının uygulandığı ülkelere ziyaretlerinde gündeme getirmişti. Ancak Singapur’daki ziyaretinde bu konuya değinmedi.

Francis’in 11 günlük yolculuğu, Singapur öncesinde Endonezya, Papua Yeni Gine ve Doğu Timor’u kapsıyordu. Seyahat, tarihteki en uzun papalık gezilerinden biri oldu. Sadece John Paul 2’nin 1980’lerdeki bazı yolculukları daha uzun sürmüştü.

"
"