Gündem

"Özür" polemiği büyüyor; Özel'den Erdoğan'a: Vera okula babasız başladı, O'ndan özür dileyin

14 Eylül 2024 12:15

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "özür" dile çağrısı yaptığı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın " Gezi olaylarını meşru bir eylem olarak göremeyiz" yanıtına Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman ile cevap verdi Özel, "Gezi'de birinden özür dilenecekse, Vera (Tayfun Kahraman) okula babasız başladı. Vera'dan özür dileyin" ifadelerini kullandı. Özel, kendisine 100 bin liralık tazminat davası açan AKP Kayseri Milletvekili ve eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a de "Kimse bulunduğu makama güvenip kabadayılık taslamaya çalışmasın" dedi.

CHP lideri Özel, İsrail askerlerinin saldırısı sonucu işgal altındaki Batı Şeria'da katledilen ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze törenine katılmak için Aydın'ın Didim ilçesine geldi.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine verdiği 'özür dileme' cevabına yanıt verdi.

Erdoğan'ın Gezi ile ilgili "Çıkıp özür dilemesi gerekenler, polise saldıranlar, esnafın camını indirenlerdir. Özür dilemesi gerekenler Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık zarar çıkaranlardır” sözlerine yanıt veren Özgür Özel, Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'ın kızı Vera'yı hatırlatarak şöyle konuştu:

"Gezi'de birinden özür dilenecekse, Vera okula babasız başladı. Vera'dan özür dileyin. Ben kavga etmem, vatandaşın derdiyle dertlenirim. Bir kavgam varsa vatandaşın yoksulluk, işsizlik kavgasıdır."

"Gelecek sene kasım ayı son tarihtir"

Kasım 2025 tarihi için erken seçim çağrısını da tekrarlayan Özel, "Nasıl 31 Mart'ta millet doğruyu gördüyse ve verdiği karardan memnunsa gelecek sene kasım ayı son tarihtir. Tayyip Bey gelsin vatandaşı rahatlatsın. En büyük hakem karar versin. Biz yeterince küfür ve hakaret duyduk. Bunlara cevap vermediğimiz için de milletimizin teveccühünü gördük bundan sonra da böyle olacak" ifadelerini kullandı.

"Kimse bulunduğu makama güvenip kabadayılık taslamaya çalışmasın"

AKP Kayseri Milletvekili ve eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın açtığı 100 bin TL'lik tazminat davasına ilişkin de konuşan Özel, şu açıklamayı yaptı:

"Şaşırmadım. Hulusi Akar'ın arkadaşlarının bedduasını aldığını, hakkını helal etmeden öldüklerini söyledim. Hulusi Akar arkasında kimseyi bulamadı. O gün 500 bin lira açıp bugün 100 bin açıyorsa zevahiri kurtarmaya çalışıyor. Çıkalım hesaplaşalım. Benim arkamda benim söylediğim sözleri bilen, onu tanıyan silah arkadaşları var ve hepsi benim şahidim olmak için mahkemeye dilekçe verdi. Eskiden 'Su uyur Hulusi Akar diyorlardı. Artık akamıyorsun. Yavaş yavaş tarihin en kötü yerinde yerini muhafaza edeceksin. Kimse bulunduğu makama güvenip kabadayılık taslamaya çalışmasın."

özür çağrısına Gezi direnişi üzerinden yüklenen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Vera'yı hatırlattı. "Gezi'de birinden özür dilenecekse, Vera okula babasız başladı. Vera'dan özür dileyin" diyen Özel, kendisine 100 bin liralık tazminat davası açan Hulusi Akar'a ise "Kimse bulunduğu makama güvenip kabadayılık taslamaya çalışmasın" dedi.

TIKLAYIN-Erdoğan'dan Özel'in "özür dile" çağrısına yanıt: Gezi olaylarını meşru bir eylem olarak göremeyiz

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor

 

 

"
"