Politika

Özgür Özel: Normalleşme toplumda karşılık buluyor, Meclis'e Cumhurbaşkanı giriyor, oturmak doğru değil

"Arkadaşlarım adına kırıldım. CHP grubunun en son ihtiyacı olacak şey böyle nitelemeler yapmak"

03 Ekim 2024 08:49

T24 Politika

CHP grubunun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Meclis'te ayakta karşılaması eleştirilere neden oldu; Özgür Özel, "Normalleşme toplumda karşılık buluyor, Meclis'e Cumhurbaşkanı giriyor, oturmak doğru değil" diyerek kararı savundu.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile son dönemde yaşanan siyasi gelişmeler ve bu gelişmelere yönelik eleştiriler üzerine bir röportaj gerçekleştirdi. CHP'nin yedi yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Meclis'te ayakta karşılaması parti içinde ve dışında eleştirilere neden oldu. Özel, bu kararı savunarak normalleşmenin toplumda karşılık bulduğunu ve insanların kavga yerine sorunların konuşulmasını istediğini belirtti. Geçmişte de hem Abdullah Gül hem de Erdoğan için ayağa kalkıldığını hatırlatarak, "Odada biri geldiğinde ayağa kalkıyoruz, Meclis'e Cumhurbaşkanı giriyor, oturmak doğru değil" dedi.

TIKLAYIN - CHP, 5 yıl sonra ilk kez Erdoğan’ı Genel Kurul’da ayakta karşıladı

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında "CHP ayağını denk alsın" şeklindeki ifadelerine rağmen akşamında Özel ile tokalaşıp "Bazen siyaseten söylememiz gereken şeyler oluyor" demesi de tartışma yarattı. Özel, bu durumun siyaset kurumuna olan güveni zedelediğini ifade etti ve gazetecilere yönelik tehditlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

TIKLAYIN - Bahçeli'den Sinan Ateş davası çıkışı: Halk TV ve CHP ayağınızı denk alın!

Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan kürsüye çıktığında ayağa kalkılmasını eleştiren tweetine değinen Özel, bu eleştiriden dolayı kırıldığını ve CHP grubunun böyle nitelemelere ihtiyacı olmadığını söyledi. Parti içindeki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Özel, "Arkadaşlarım adına kırıldım. CHP grubunun en son ihtiyacı olacak şey böyle nitelemeler yapmak" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan “Erdoğan’ı ayakta karşılama” tepkisi: Biz CHP’liler yalnızca halk için ayağa kalkarız!

Türkevi önünde yaptığı açıklamalarla ilgili eleştirilere yanıt veren Özel, iddiaların doğru olması halinde rüşvetle yangın güvenliği olmayan bir binanın hizmete sokulmasının büyük bir sorun olduğunu belirtti. Erdoğan rejiminin bu tür sonuçlar doğurduğunu ifade ederek, sorumluların cezalandırılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Mansur Yavaş'ın olası adaylığı konusundaki tutumunu da desteklediğini belirtti.

İsmail Saymaz'ın söyleşisinin tamamını okumak için tıklayın.


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

"
"