Politika

Özgür Özel İstanbul Evi’nde gençlerle buluştu: “Olimpiyat halkalarını İstanbul'da görmek uzak değil, tıpkı AB’ye üye olmak gibi”

08 Ağustos 2024 19:33

Paris’teki İstanbul Evi’nde gençlerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’un 2036 Olimpiyat Oyunları adaylığıyla ilgili “Olimpiyatın beş kıtayı temsil eden halkalarını İstanbul’da görmek, Kız Kulesi’nin üzerinde olimpiyat ateşinin yandığını hayal etmek gerçekten uzak değil. Tıpkı Türkiye’nin AB’ye tam üye olma hedefinin uzak bir hayal olmadığı gibi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’un 2036 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapması için yürütülen çalışmalar kapsamında Paris’te bulunan İstanbul Evi’nde gençlerle bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın da bulunduğu etkinlikte konuşan Özel, “O olimpiyatın beş kıtayı temsil eden halkalarını İstanbul’da, Avrupa’yla Asya’yı birleştiren Boğaz Köprüsü’nün üzerinde görmek, bir diğerinde paralimpik oyunları sembolünü görmek, Kız Kulesi’nin üzerinde olimpiyat ateşinin yandığını hayal etmek gerçekten uzak hayaller değil. Aynı Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üye olma hedefinin aslında gerçekten istenirse uzak bir hayal olmadığı gibi” dedi.

“Türkiye, Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olmalı”

Özel, Türkiye’de son dönemlerde güzel şeyler yerine hep kötü şeyler konuşulmasının bir alışkanlık haline geldiğini öne sürerek, “beka sorunu” tanımlamasını eleştirdi:

“‘Beka sorunu, beka sorunu’ diyorlar. Türkiye 100 yıl önce bir beka sorunu yaşadı, o beka sorunu nasıl aştığımızı biz biliyoruz. Şimdi suni sözlerle, mesela 2019 seçimlerinden önce diyorlardı ki, ‘Ekrem İmamoğlu İstanbul’u kazanırsa beka sorunu olur. Mansur Yavaş Ankara‘yı kazanırsa beka sorunu olur’ Bu konuda haklı oldukları şöyle ortaya çıktı, kendi siyasetleri açısından bir beka sorunu ortaya çıktı. Çünkü ikisi de rekorlar kırarak gönülleri kazandılar.”

“Türkiye’nin gençleri konser yasaklarını, sosyal medya yasaklarını hak etmiyor”

Türkiye’nin gençlerinin festival yasaklarını hak etmediğini dile getiren Özel, “Türkiye’nin gençleri konser yasaklarını, sosyal medya yasaklarını hak etmiyor. Biz burada Türkiye’de Instagram‘ın kapalı oluşunu, bugün yeni bir açıklamayla bir başka sosyal medya mecrasının kapatılması gerektiğini konuşanların aksine, biz Türkiye’de her yaştan gençleri alabildiğince özgür yaşamasını, özgürce hayal kurmasını savunuyoruz. O hayale ortak olan ekip burada efendim, sizinle birlikte. Biz o hayalin sahipleriyiz” diye konuştu.

Bütün dünyayı İstanbul’a beklediklerini dile getiren Özel, tüm güzel şehirlerin ortasından nehir geçtiğini ancak İstanbul’un ortasından deniz geçtiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

“İçinden deniz geçen, ülkedeki bütün insanların gönüllerinin deniz kadar engin, içindeki insan sevgisinin deniz kadar engin olduğu ülkemize, Paris’ten 100 yıl önce katıldığımız ilk olimpiyatların 100’üncü yıldönümünde buradan bütün dünyaya bir çağrıda bulunuyoruz. Türkiye’yi, Türk insanını, Türk insanının misafirperverliğini, Anadolu’nun, Trakya’nın güzelliklerini, Ege’nin güzelliklerini ve İstanbul’u yeniden keşfedin.” (ANKA)

"
"