Eğitim

Özel okullardaki "millî ve manevi değerlere aykırı" etkinlik yasakları, devlet okullarında da uygulanmaya başlıyor

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, geçtiğimiz Kasım ayında özel okullara yönelik benzer bir talimat vermişti

15 Ağustos 2024 11:16

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullarda uygulanan "millî ve manevi değerlere aykırı etkinlik ve kutlama yasağını" artık devlet okullarında da uygulayacaklarını duyurdu. Bakan Tekin, okul dışı mezuniyet balolarına yönelik yasağın bu yıl da devam edeceğini belirtti. Ayrıca, öğretmenlere yönelik tek tip önlük düzenlemesi bu yıl için iptal edildi.

Kısa Dalga'dan Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına dair işlemleri içeren yeni genelge, Bakan Tekin'in imzasıyla tüm eğitim kurumlarına gönderildi. Her yıl Ağustos ayında yayımlanan bu genelgede bu yıl bazı önemli değişiklikler yer aldı. Özellikle, özel okullarda daha önce uygulanmaya başlanan sosyal etkinlik yasaklarının şimdi tüm resmî ve özel okulları kapsayacak şekilde genişletilmesi dikkat çekti. Genelgede, "Resmî ve özel okullarda düzenlenen sosyal etkinliklerin yasalara uygun olmasına ve millî manevi değerlerimize aykırı olmamalarına özen gösterileceği" ifade edildi.

TIKLAYIN - 'Şort, etek, kolsuz gömlek yasak' yönetmeliği gönderilmiş: Elbise giyen kız öğrencileri 'uygunsuz kıyafet' diyerek lise mezuniyet törenine almadılar!

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, geçtiğimiz Kasım ayında özel okullara yönelik benzer bir talimat vermişti. Şubat 2024'te ise Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan bir değişiklikle bu talimatlar mevzuata eklenmişti.

Bu genelgeyle birlikte, özellikle okul dışında yapılan mezuniyet kutlamalarına ilişkin yasak da devam ediyor. Bakanlık, bu tür etkinliklerin öğrencilerin psikososyal gelişimine katkı sağlamadığı gerekçesiyle bu yasağı sürdürme kararı aldı.

"
"