Çevre

Oto lastiği, cep telefonu, potez diş, mangal; Van Gölü’nden çıkanlar pes dedirtti

"Ortaya çıkan manzara hepimizi üzmüştür. Bundan sonraki süreçte daha duyarlı olmalı ve Van Gölü gibi değerlerimizi daha temiz tutmalıyız"

01 Eylül 2024 08:42

T24 Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı "Duyarlı Toplum, Temiz Van" sloganıyla yürütülen temizlik kampanyası kapsamında, İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Sualtı Arama Kurtarma ekipleri, Van Gölü'nde dikkat çekici miktarda çöp çıkardı. Edremit bölgesinde yapılan dalışlarda araç lastiği, mangal şişi, cep telefonu, bıçak, pet şişe ve protez diş gibi çeşitli atıklar göl tabanından toplandı. Çıkarılan atıklar, çevredeki vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla izlendi.

Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, dalış alanına gelerek ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi. Şedal, temizlik kampanyasının önemine vurgu yaparak, "Van Gölü’nün temizliği ve ekolojik dengesinin korunmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca, Van Gölü dip çamuru temizliği de sürüyor. Bu kampanya ile Van Gölü üzerindeki duyarlılığı artırmayı hedefliyoruz. Daha temiz bir Van için bir temizlik kültürü oluşturmamız gerekiyor," dedi.

Zeydan ise, "Van Gölü'nü korumak hepimizin sorumluluğudur. Yürütülen çalışmalar sonucu ortaya çıkan manzara hepimizi üzmüştür. Bundan sonraki süreçte daha duyarlı olmalı ve Van Gölü gibi değerlerimizi daha temiz tutmalıyız. Kampanyamız bilinçlendirici ve sürdürülebilir bir süreçle devam edecek," şeklinde konuştu. Belediye, Van Gölü'nde şimdiye kadar yapılan dip çamuru temizliği çalışmalarında 2 milyon metreküp çamur çıkartıldığını ve çalışmaların genişletilmesi planlandığını belirtti.

"
"