Gündem

Orman Genel Müdürlüğü'nden "yakıt parası verilmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği" iddiasına yanıt

"Ödemesi yapılmayan hiçbir kiralama işi olmadı"

Fotoğraf: AA

19 Temmuz 2024 21:31

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) "yakıt parası verilmediği veya kiralama ücreti ödenmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği, günlerdir kalkmadığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İzmir'in Bergama ilçesinde başlayan orman yangını, yaklaşık 24 saat sonra kontrol altına alınmış, Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, helikopterlerin maddi nedenlerle yangına müdahale edemediğini öne sürmüştü.

TIKLAYIN - Helikopterlerin yangına müdahale edemediği iddiası: Yakıt parası verilmedi

"İiftiralar orman yangınlarıyla mücadeleyi zafiyete uğratmak amaçlı"

OGM'nin sosyal medya hesabından, söz konusu iddiaya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, OGM tarafından imzalanan helikopter kiralama sözleşmelerine, helikopterlerin pilotajları, tamir-bakımı ve yakıt giderlerinin dahil olduğuna dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar yüklenici firmaların hak ediş ödemeleri düzenli ve zamanında yapılmıştır. Ödemesi yapılmayan hiçbir kiralama işi olmamıştır. 'Yakıt parası verilmediği veya kiralama ücreti ödenmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği, günlerdir kalkmadığı' iddiaları kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir ve gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iftiralar orman yangınlarıyla mücadeleyi zafiyete uğratmak amaçlıdır."

"
"