Spor

Okan Buruk'tan eleştirilere yanıt: Umurumda değil!

06 Ekim 2024 21:24

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray sahasında Corendon Alanyaspor'u Yunus Akgün'ün 27. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Sarı kırmızılılar puanını 22 yaptı ve liderliğini sürdürdü.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk galibiyeti beIN SPORTS'a değerlendirdi.

"Maçın ilk yarısı kalemize çok yaklaştırmadık. Hepimizin faul olarak gördüğü ama hakemin faul vermediği o pozisyonu net olarak sayabiliriz. Rakibi kendi ceza sahamıza çok sokmadık. Son 2 maçın baskısı vardı üzerimizde. Başlayanlar sonradan girenler iyi oyun çıkardı. Liderdik, lider devam ediyoruz. Rakiplerimizle arayı açmak istiyoruz. Oyuncuları robot olarak görüyoruz. Oyuncular milli takıma gidecek, dinlenmesi gerekiyor. 7 maçlık bir seri en yoğun fikstürümüzdü. İyi bir takımdık. Uzun zamandır galibiyet serisi bizim için önemliydi. Son 26 maçın 24'ünü kazanan bir takım var. Bizi destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Galatasaray 5. yıldız için en önde gidiyor."

Buruk, Süper Lig'in kalitesi hakkında yağtığı yorumda, "Her sene zorlaşıyor. Her sezon daha zor hale geliyor. Samsunspor'a baktığımızda üst sıraları zorluyor. Hiçbir şekilde berabere ya da kaybetme lüksümüz yok. Kalite arttıkça ligin zevki de artacak." şeklinde konuştu.

"Maçın ilk yarısı kalemize çok yaklaştırmadık. Son dakika faul olarak gördük, hakemin faul vermediği pozisyon en net pozisyon. Bu standartta çok faul verdi, ceza sahasındaki hareket faul gibi gözüktü. Onu Alanyaspor'un net pozisyonu olarak sayabiliriz. Pozisyonu izlemedim henüz. Rakibi kendi ceza sahamıza çok sokmadık. Son 2 maçın baskısı vardı üzerimizde. Başlayanlar sonradan girenler iyi oyun çıkardı. Liderdik, lider devam ediyoruz. Rakiplerimizle arayı açmak istiyoruz. Oyuncuları robot olarak görüyoruz. Oyuncular milli takıma gidecek, dinlenmesi gerekiyor. 7 maçlık bir seri en yoğun fikstürümüzdü. İyi bir takımdık. Uzun zamandır galibiyet serisi bizim için önemliydi. Son 26 maçın 24'ünü kazanan bir takım var. Bizi destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Galatasaray 5. yıldız için en önde gidiyor."

Buruk, Süper Lig'in kalitesi hakkında yağtığı yorumda, "Her sene zorlaşıyor. Her sezon daha zor hale geliyor. Samsunspor'a baktığımızda üst sıraları zorluyor. Hiçbir şekilde berabere ya da kaybetme lüksümüz yok. Kalite arttıkça ligin zevki de artacak." şeklinde konuştu.

Eleştirilere yanıt

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk yapılan eleştirileri takmadığını söyledi.

"Eleştiriler olacak ama hiç umurumda değil! Benim o şekilde kaybedecek vaktim yok! Takıma odaklanmak durumundayım. Eleştiriler beni etkilemiyor. İyi şeyler söylendiğinde de ilgilenmiyorum. Bir maç kaybediyorsunuz, sizi gömüyorlar! Eleştiriye açığım. Herkesin kendi fikirlerini söylemesi, yorumlaması güzel. Zaten futbolu bu yüzden seviyor insanlar. Herkesin yorumlamasına izin vermek lazım! En önemli şey, kendi tuttuğumuz takıma destek olmak. Taraftarlık bunu gerektiriyor. Bazen kızılacak şeyler yapıyoruz, ben ve oyuncularım... Sevindirecek daha çok şey yaptık. Sevindirmeye de daha çok alıştırdık. Ben gelmeden önce küme düşme hattına yakın dönemler oldu. Eleştiriler saygı çerçevesinde olsun demeyeceğim çünkü bizim ülkede linç kültürü var! Benim için ya da bir başkası için her şey bana normal geliyor. O yüzden bunlara odaklanmıyorum."

Icardi açıklaması

"Mauro Icardi sakatlıktan geldi ve elinden geleni yapıyor. Bazen sahada durması bile bizim için çok önemli. İki senede yaptıkları ile Galatasaray şampiyon oldu. Bu ara ona da yarayacak ve çok iyi duruma gelecek. Icardi'nin performansından memnunum. Bütün oyuncularımdan memnunum."

"
"