Eğitim

Öğretmen atamalarındaki belirsizlik eğitimcileri mağdur ediyor: MEB, Danıştay kararını bekliyor

Öğretmenler, 68 bin atama talebine karşılık verilen 20 bin atama sayısının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtiyor

Fotoğraf: T24

25 Ağustos 2024 15:33

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için yapılan mülakatların sonuçlarını açıklamamakta ısrar ediyor. Bakanlık, bu konuda Danıştay kararını beklediğini belirtirken, öğretmenler ve eğitim sendikaları duruma tepki gösteriyor.

Geçmiş yıllarda mülakat sonuçlarının çok daha hızlı açıklandığını hatırlatan öğretmenler, bu yılki gecikmenin profesyonel hayatlarını ve planlarını olumsuz etkilediğini ifade ediyorlar. Öğretmenler, 68 bin atama talebine karşılık verilen 20 bin atama sayısının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtiyor. Ayrıca, mülakat sonuçlarının açıklanmamasının kendilerini belirsiz bir duruma sürüklediğini dile getiriyorlar.

TIKLAYIN - Atanamayan öğretmenler, Saraçhane'deydi; "İki öğretmenlik bölümü okudum ama nafile, ailemin yüzüne bakamıyorum"

BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre, bir Almanca öğretmeni, yaşananları “Hayatlarımızı, hayallerimizi erteliyorlar” sözleriyle özetlerken, mülakat sonuçlarının açıklanmamasının maddi zorluklara da yol açtığını belirtti. Öğretmen, son maaşını haziran ayında aldığını ve şu anda geçimini sağlamak için tarlada çalıştığını anlattı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ise, iktidarın "Mülakatı kaldıracağız" vaadini yerine getirmediğini ve mülakat uygulamasının torpil ve kadrolaşmaya yol açtığını vurguladı. Irmak, “Danıştay kararını beklemeden atama yaparsak mağduriyet oluşur diyorlar ancak asıl mağduriyet mülakat sonucunda oluşuyor” diyerek durumu eleştirdi.

"
"