Dünya

Obez köpeğin sahibine mahkemeden ağır ceza

Köpeğini obez hale getiren Yeni Zelandalı kadına iki ay hapis cezası verildi.

05 Ağustos 2024 13:24

T24 Dış Haberler

Köpeğinin hareket edemeyecek kadar obez hale gelmesine yol açan kadın iki ay hapis cezasına çarptırıldı.

Köpek Nuggi, polis tarafından verilen arama emrinin ardından Ekim 2021'de Yeni Zelanda'nın Auckland kentindeki evinde bulundu. Nuggi, evden kurtarıldığında veterinerler tarafından bakıma alındı ancak iki ay sonra sağlık komplikasyonları sonucu öldü.

Manukau Bölge Mahkemesi, Nuggi'nin 53,7 kg ağırlığında olduğunu ve şişmanlığı nedeniyle kalbini stetoskopla duymanın mümkün olmadığı ve bacaklarının vücut ağırlığını taşıyamaması nedeniyle yürüyemediğini belirtti. 

Yeni Zelanda Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği (SPCA) İcra Kurulu Başkanı Todd Westwood, "Nuggi şimdiye kadar karşılaştığımız en obez hayvanlardan biriydi. O kadar iriydi ki zorlukla yürüyebiliyordu ve taşıdığı ciddi miktardaki ağırlığın bir sonucu olarak acı çekiyordu. Sorumlu bir köpek sahibi olmanın bir parçası da evcil hayvanınıza uygun bir diyet ve günlük egzersiz sağlamaktır."  dedi.

Köpek sahibinin suçunu kabul ettiği ve 514 sterlin tazminat ödemesine ve 12 ay boyunca köpek sahibi olmaktan men edilmesine karar verildiği bildirildi.

"
"