Dünya

Norveç Prensesi, ABD’li şamanla evlendi

01 Eylül 2024 10:44

T24 Dış Haberler

Norveç kralının en büyük çocuğu Prenses Martha Louise, 3 gün süren etkinliklerin ardından ABD’li şaman Durek Verrett ile hayatını birleştirdi. 

Çiftin düğünü ülkenin önemli turistik yerlerinden birisi olan Geiranger'de gerçekleşti.

Düğünde İsveç ve Norveç'ten kraliyet mensuplarının yanı sıra sosyal medya fenomenleri ve ünlüler de yer aldı.

Açık havada gerçekleşen düğün, prensesin 2002'deki ilk evliliğinin aksine televizyonda yayınlanmadı ancak çift, düğünün fotoğraf haklarını ünlü dergi Hello!'ya ve film haklarını da Netflix'e sattı. Bu medya anlaşmaları, yerel uygulamalara aykırılık suçlamasıyla Norveç basınının tepkisini çekti. 

Kral Harald ve Kraliçe Sonja'nın kızı Martha Louise, kendi ticari girişimlerini daha özgürce sürdürebilmek için 2022'de resmi kraliyet görevlerinden istifa etmişti. 

Hakkında çeşitli eleştiriler yapılan ve kanserin bir seçim olduğunu iddia eden "Spirit Hacking" isimli bir kitabı bulunan 47 yaşındaki Verrett, kendisini "manevi guru" olarak tanıtıyor.

Verrett aynı zamanda “çok çeşitli ruhlarla iletişim kurduğunu”, “büyüleri önleme ve hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olan bir madalyona sahip olduğunu” öne sürüyor.  

Prenses de “meleklerle konuşabildiğini” iddia ederken bunu öğretebileceği bir okul açtığını duyurduğunda sert tepkilerle karşılaşmıştı.

Martha Louise'in 3 çocuk dünyaya getirdiği Norveçli yazar Ari Behn ile olan ilk evliliği 2017 yılında boşanmayla sonuçlanmış, ruh sağlığı problemleri yaşayan Behn, 2019 yılında yaşamına son vermişti.

 

"
"